PULLEYMAN KULLANIM KILAVUZU

PULLEYMAN KULLANIM KILAVUZU CSW-3060 S i n g l e L i n e U s e CSW-3030 PULLEY-MAN KULLANIM KILAVUZU MODEL CSW-3060 CSW-3030 Taşınabilir CEP VİN...
Author: Soner Özoğuz
6 downloads 0 Views 4MB Size
PULLEYMAN KULLANIM KILAVUZU

CSW-3060 S i n g l e L i n e U s e

CSW-3030

PULLEY-MAN KULLANIM KILAVUZU MODEL

CSW-3060 CSW-3030 Taşınabilir CEP

VİNCİ

PULLEY-MAN w w w.g e n c t e k n i k m a k i n a .com

INTRODUCTION

P U L L E Y - M A N ürününü satın aldığınız için çok teşekkür ederiz. Ürün hakkında genel bilgiler, güvenli ve verimli kullanım ve uygun bakım için lütfen bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Ürün özellikleri, ürün geliştirme amacıyla önceden haber vermeksizin değiştirilebilir.

Daha

fazla bilgi için lütfen üretici yada satıcınız ile bağlantıya geçiniz. PULLEY-MAN CSW-3060 or CSW-3030 tek bir ürün olarak caraskal, vinç ve zincir bloklarının yaptığı tüm işlemleri yapabilir. Zincirlerin bir kutuya toplandığı yada halatların bir tambura sarıldığı ve belli aralıklarda çalışan ürünlerin aksine CSW-SERİSİ kancasının sabit bir noktaya bağlayabildiğiniz sürece özelliklerini en hızlı, en kolay ve limitsiz bir mesafede, yer ve konumun koşullarına bakmaksızın en iyi hizmeti verir. PULLEY-MAN asansör veya kablo arabası olarak da kullanılabilir. Kullanım, güvenlik ve denetim standartları için kullanmadan önce kurallar ve yönergeleri okuyunuz.

2

TABLE OF CONTENTS Ⅰ. Güvenlik Talimatları 1. Semboller 2. Tanımlar 3. Tehlikeye Karşı Alınacak Önlemler

4 4 5

Ⅱ. Hız Düşümü Hakkında Bilinmesi Gerekenler Ⅲ. Kullanım ve Uygulamalar 1. Ürün Seçenekleri 2. Özellikler 3. Parçalar ve İsimleri 4. Gövde Montajı ve Çelik Halatın Takılması 5. Çelik Halat Bağlantıları 6. Harici Hareket Kaynakları 7. Uygulamalar 8. PULLEY-MAN Vinç Olarak Kullanımı 9. Profesyonel Olmayan Kullanıcılar İçin Alınacak Önlemler

9 10 11 12 14 17 18 19 22 23

Ⅳ. Bakım 1. Bakım Personeli Tayini 2. Bakım İçin Önemli Noktalar ve Dikkat Edilecek Hususlar 3. Uyarı Etiketleri 4. Etiketler ve Detayları 5. Gres Yenilenmesi 6. Montaj ve Demontaj 7. Tekrar Montajlarda Alınacak Önlemler 8. Tekrar Montaj Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar 9. Parçalar ve Bileşenlerin Yerleştirilmesi 10. Günlük ve Periyodik Bakım 11. Arıza Giderme Tablosu 12. Kullanıcı Eğitimi

Ⅴ. Garanti Limitleri

24 24 24 25 25 25 28 28 28 30 32 32 33

3

Ⅰ. Safety Instructions 1. Semboller Yanlış kullanımlarda ölümcül ya da ciddi tehlikeye yol açabilir. Yanlış kullanımlarda fiziksel ya da maddi tehlikeye yol açabilir. Elektrik tehlikesi Çalışma sırasında fiziksel temas anında yaralanmaya yol açabilir. Bu sembol bulunan parçaları sadece yetkili teknisyenler tarafından ele alınması gerekir. Bu parçaları taşıma sırasında Enerji kapalı olmalıdır.

Asılı yüke karşı dikkatli olun. Asılı yük altında çalışma ciddi bir kazaya yol açabilir. Asılı yük altında durmayın.

Kullanıcılar için genel uyarı. Bu kılavuzda, bu sembol her türlü uyarı gösterir. Bu sembolün uyulmaması PULLEY-MAN veya yükün zarar görmesine neden olabilir.

2. Tanımlar 1) Sorumlu Kişi: PULLEY-MAN sahibi, uygulamaları için PULLEY-MAN kullanan yada bir başkasını tarafından PULLEYMAN’ı kullanmakla görevlendirmiş kişilerdir. 2) Yetkili Personel: Sorumlu kişi taradından yetkilendirilen ve PULLEY-MAN’ın montajı, kullanımı ve bakımı ile yükümlü olan kalifiye elemandır. 3) Bakım Personel: Sorumlu kişi taradından yetkilendirilen ve PULLEY-MAN’ın montajı, ayarı, bakımı ve demontajı ile yükümlü olan kalifiye elemandır.

4

Ⅰ. Safety Instructions 4) Elektrikçi: Ilgili yeterlilik ile birlikte bilgi ve alanında deneyime sahip, elektrik ile ilgili ekipman, tehlike potansiyelinin farkında olan ve uygun önlemleri alabilen kalifiye elemandır. 5) Bilgili Personel: PULLEY-MAN ile ilgili geniş bilgi, teknik eğitim ve deneyime sahip olan, güvenlik kuralları, kaza önleyici ipuçları, çalışma yöntemleri ve güvenli çalışma koşulları ile ilgili genel kararlar verebilen kalifiye elemandır. 6) Operatör: Sorumlu kişi tarafından PULLEY-MAN’ı kullanmakla yükümlü personeldir. 7) Profesyonel Olamayan Kullanıcılar: Sorumlu kişi tarafından PULLEY-MAN’ı kullanmak için görevlendirilmemiş ve PULLEY-MAN’ı kullanmak için eğitime ihtiyacı olan kişilerdir. Kaza koruyucu önerileri okuması ve bu kurallara uyması gerekmektedir. 8) PULLEY-MAN: Yük kaldırma ve taşıma fonksiyonu olan ürün, vinç, caraskal ve kablo arabası kaldırma vb.

3. Tehlikeye Karşı Alınacak Önlemler 1) PULLEY-MAN’ı Satın almadan önce aşağıdakileri kontrol ediniz. ❶ Tip ❷ Kaldırma Kapasitesi ❸ Çelik Halat Çapı ve Uzunluğu ❹ Standart parçalar, elemanlar ve aksesuarlar ❺ Opsiyonel Parçalar (Harici Enerji Kaynakları)

5

Ⅰ. Safety Instructions 2) Çalışma Ortamı ve Çalışma Şartları ❶ Devamlı Çalışma Süresi: 25 Dakika ❷ Çevre Sıcaklığı: 131°F(55℃) Altında

3) Tehlikeye Karşı Alınacak Önlemler ❶ Kasnak Koruması: Kasnak üzerine, çelik halatı arkaya ve öne transferini sağlayacan koruyucu bir kapak tasarlanmıştır. ❷ Kanca: Kanca ağzında, yükün kancadan çıkmasını engelleyecek bir mandal olmalıdır. ❸ Halat Durdurucu: Çelik halatın, kanca bağlantısı haricinde, açık olan diğer ucuna bağlanmalı ve çelik halatın, yükün kanaktan kaymasını önlemek için kullanılmalıdır.

4) Güvenli Kullanım ❶ Aşırı yüklemeyiniz. ❷ Yük veya PULLEY-MAN’ın altında çalışamayınız. -El matkabı ile uygulama yaptığınızda, yükten 60cm uzak durunuz. -Harici bir motor ile uygulama yaptığınızda, yükten 1~1.5m uzak durunuz. ❸ PULLEY-MAN’ı ya da çelik halatı yükleme yapmadan önce sabitleyiniz. ❹ Kaldırma işleminde yükü elinizle tutmayınız ya da yükün altına elinizi sokmayınız. ❺ Kaldırma yükünü 300kg (ek aparat ile 600kg) ağırlığından fazla olmamalıdır. ❻ Kaldırılacak yükün önünde veya yakınında malzeme olmamasına dikkat edilmelidir. ❼ Yükün veya PULLEY-MAN’ın dengesiz bağlandığı durumlarda, kaldırma işlemini acilen durdurun. ❽ Tehlikeli ve yanıcı gazların etrafında dikkatli bir şekilde çalışınız. ❾ Aşırı sıcalık, kıvılcım veya önlemi alınmamış alevli ortamda PULLEY-MAN’ı çalıştırmayınız. ❿ PULLEY-MAN’ı duvardan ya da herhangi bir objeden 1~1.5m uzağa kurunuz. Yağmurlu günlerde, nemli veya ıslak yerlerde çalıştırmayın (manual kullanım haricinde). Motor veya el matkabından kaynaklanan şoklara neden olabilir. PULLEY-MAN ile açık havada veya nemli yerlerde çalışırken, koruyucu önlemler alınız.

6

Ⅰ. Safety Instructions Giriş güç kaynağı olarak el matkabı kullanırken, sadece etiketleri belirtilen voltaj ve frekansı kullanın. Çalışma sırasında iletken bir nesne üzerinde iseniz (platform, merdiven), bu zemine tam olarak temas ettiğinden emin olun. PULLEY-MAN kullanılmadığında, ya da tamiri veya temizliği yapılırken, giriş gücü kapalı olduğundan emin olun. Parçaların monte edilmesi, sökülmesi veya değiştirilmesinde, bu kılavuzdaki yönergeleri izleyin. Üretici tarafından sağlanan veya sadece onaylı parçaları kullanın. Bu kılavuza uygun olmayan kullanım ve uygun olmayan bakımların yapılması yasaktır. Çocuklara ya da uygun çalışma önlemlerini almayanlara, PULLEY-MAN ile çalışmasına izin vermeyin. Kullanırken el matkabını 2 elinizle kavradığınızdan emin olun.

5) Çalışma önce kontrol noktaları ❶ PULLEY-MAN üzerinde gevşek bir bağlantı olup olmadığını kontrol edin. ❷ Çelik halattaki aşınma veya hasarı kontrol edin. ❸ Kancanın doğru yönde takılıp takılmadığını kontrol edin. ❹ Tel halatın kasnak oluklarına düzgün şekilde monte olup olmadığını ve baskı silindirlerinin tel halata baskı yaptığını kontrol edin. ❺ Somunların bağlanmış ve kopilyaların takılı olup olmadığını kontrol edin. ❻ Kanca mandalının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. ❼ Etiketlerin ve tehlike işaretlerinin yerinde olup olmadığını kontrol edin.

6) Operasyon öncesi hazırlıklar ❶ Başınızı korumak için güvenlik standartlarına uygun kask takın. ❷ Ayaklarınızı korumak için güvenlik ayakkabıları giyin. ❸ Koruyucu eldiven giyin ❹ Çalışma sırasında üzerinizde gevşek veya bol olan kıyafetlere dikat edin. Kravat ya da bol kollar gibi.

7

Ⅰ. Safety Instructions 7) Kullanım sonrası depolama ❶ Depolama öncesi giriş güç kaynağını ana gövdeden ayırın (örneğin el matkabı). ❷ Eğilme ve bükülmeyi önlemek için tel halat düzgün bir şekilde sarıp ana gövdeden ayırın. ❸ Uzun süre kullanmayacaksanız, düzgün, temiz bir şekilde depolayın ve yağlamayı unutmayın. ❹ Ana gövde hasar gördüğünde, depolama önce tamir ediniz. Yedek parça (lar) gerekiyorsa, verilen ya da üretici tarafından tavsiye edilen parça(lar) kullanın. ❺ PULLEY-MAN’ı Nem ve tozdan uzak tutun.

8) Sorumluluk muafiyet ❶ Yanlış kullanım kazaları. ❷ Bu kılavuzdaki talimatları uyulmadığında meydana gelen kazalar. ❸ Yanlış onarım, keyfi değişiklikler veya revizyonlar sonucu kazalar. ❹ Üretici tarafından onaylanmamış parçalar veya bileşenlerinin kullanımına bağlı kazalar. ❺ İnsan kaldırmaktan kaynaklanan kazalar. ❻ 12bin dolardan yüksek maliyetli malzeme kaldırmalarında malzemelerin sorumluluğu kişilere aittir.

PULLEY-MAN ile insan kaldırma işlemine izin verilmez. PULLEY-MAN vincini “insan kaldırmada” kullanmadan önce, ilgili bir kanun ve üretim, güvenlik ve denetim standartları için hükümet tarafından çıkarılan yönetmeliğe bakınız Zorunluluk olduğu hallerde, ilgili güvenlik kuralları veya yasalara danışmak için üreticisine başvurun.

8

Ⅱ. A description for a speed redueer Hız düşürücü giriş hız 102.5:1 hız oranındadır. Böylece, kaldırmak veya Ağır bir nesneyi indirme işlemi fazla enerji sarfiyatı olmadan gerçekleştirilebilir. Bu sistemi tel, hız düşürücü ve kama şeklindeki kasnak sistemi oluşur. Hız düşürücünün içerisindeki 9 dişlinin çıkış hızındaki sürtünmeye yardımcı olan bir frenleme sistemi vardır. .

1. Bir yük askıda iken, giriş miline hareket verilmediği sürece yük güvendedir. Yükü aşağı çektiğinizde, fren işlevi nedeniyle atalet ve potansiyeli artan enerji minimize olabilir veya kaybolabilir. 2. Her güç kaynağı kendi fren sistemi olmalıdır. Bu hızı 3m/dk oranında kullandığınızda güvenlidir. 3. Belirtilmiş ağırlıktan fazla (300 – 600 kg) yük uygulamayın.

9

Ⅲ. Uses and Operations 1. Standart Ürünler ve Ek Seçenekler CSW-3030

CSW-3060

AC Motor

Çift Halat Aparatı

10

Ⅲ. Uses and Operations 2. Özeliikler Standart Özellikler Halat Sayısı Yükleme Kapasitesi

Tek Halat Çift Halat Çelik Halat Çap Standart Özellikler Ağırlık : CSW-3060 – Ana Gövdesi (kgs) – Halat Kancası Ağırlık : CSW-3060 (kgs) El Matkabı Seçenekler Akülü Sürücü Matkap

Kaldırma Kapasitesi Halat Hızı KG lbs. Yüksüz(KM/H) Tam Yüklü(KM/H) 300 600 10 6 600 1,200 5.0 3 4.76mm, Galvenizli Çelik Halat (7×19) Çelik Halat 12M , Kanca, Kanca Soketi, Sonlandırıcı Stopper ve Çelik Halat Makarası, 3.8 1.9 Monofaze 220V, min. 550W, 0-3000rpm, Çift Yönlü

Çalışma Uzunluğu ∞ ∞

10mm (3/8˝), 9.6/12V DC, max. tork 25 Nm. Yada daha fazla, Çift Yönlü Monofaze 220V, min. 1500W, Hz60/50, 5200rpm. Çift Yönlü.

AC Motor Standart Özellikler Tek Halat Çift Halat

10m’ den az 300kg 600kg

※Her 10m yükseklikte, yük %5 düşürülmelidir. 10m 285kg 570kg

20m 270kg 540kg

▶ Yukarıdaki talimatlara iş güvenliği için dikkat edilmelidir. ▶ Yağmurlu, karlı veya rüzgârlı günlerde güvenlik için sadece kapalı mekanlar da kullanın. ▶ 12bin dolardan daha pahalı ürünleri kaldırmada kullanamyınız. ▶ Kesinlikle insan kaldırmayınız.

11

30m 255kg 510kg

40m 240kg 480kg

50m 225kg 450kg

Ⅲ. Uses and Operations 3. Parçalar ve İsimleri CSW-3060

Tek Halat Kullanımı

Çift Halat Kullanımı Rulo Koruması

Kanca Traversi

Ana Çerçeve Dişli Kutusu

Kanca

Çift Halat Kanca Aparatı

Çerçeve Kapağı Perno Kilidi

Çelik Halat Soketi

Hareket Mili El Matkabı Giriş Kilit Pernosu

Çelik Halat

Çıkış Rulosu Mandal

Halat - Kanca Stopper

Çelik Halat Tamburu

Çelik Halat

12

Kanca Bloğu

Ⅲ. Uses and Operations

CSW-3030 Kanca

Makara Gövdesi ve Pimi

Kılavuz silindirler

Çift Kanca

◈ Çift kanca kullanımında boş kanca kısmında tel halatın büküm veya dolanması karşı önlem alın.

13

Ⅲ. Uses and Operations 4. Çelik Halat Montaj ve Demontajı PULLEY-MAN ana gövdesi ve çelik halat birbirinden bağımsızdır. Montajdan önce, ana gövdeyi çelik halat ile birleştirin. Aşağıdaki adımları takip ederek çelik halatı ana gövdeye takın. (Demontaj yapmak istediğinizde, kurulumu sondan başa doğru uygulayın). 1) Monraj Adımları: CSW-3060

❶ Pernolardaki kopilyaları çıkarın.

❷ Rulo gövde kilit pernolarını çıkartın.

❸ Kancayı ana gövdeden ayırın

Pernolar üzerindeki kopilyaları çıkartın

Pernoları gövdeden ayırın.

(Tek halat kullanımı). Somunu tutan kopilyayı ve somunu sökün. Ardından altıköşe başlı cıvatayı yerinden çıkartın.

❸ Çift halat kanca aparatı demontajı.

❹ Çelik halatı gövdedeki oyuğa yerleştirin.

❺ Pernoları geri takın.

(Çift halat kullanımı). Somunu tutan kopilyayı ve somunu sökün. Artından altıköşe başlı cıvatayı yerinden çıkartın.

Oyuğu tekrar kapatmadan önce, çelik halatın kanca için yeteri kadar uzun olduğuna dikkat edin.

Pernoları dişli kutusu tarafından dışarıya doğru takın. ❻ Kancayı gövdeye monte edin. (Tek halat kullanımı). Altıköşe başlı cıvatayı takınız. Somunu sıkıp kopilya ile sabitleyiniz.

14

❻ Çift halat kanca aparatı montajı (Çift

❼ Çelik halatı baskı ruloları ile sıkıştırın.

❽ Baskı rulosu pernolarını takın.

halat kullanımı). Altıköşe başlı cıvatayı takınız. Somunu sıkıp kopilya ile sabitleyiniz.

Baskı rulolarını yaklaşık 90 kaldırın ve çelik halatı bu ruloların altından geçirin. Kasnak oyuğuna tam şekilde oturması için çelik halatı her iki yöne doğru çekin. Baskı rulolarını çelik halata tam oturacak şekilde yerleştirin Baskı rulolarının Çelik halata temasını kontrol edin

Baskı rulosunu yerleştirdikten sonra, baskı rulosu pernolarını takın ve kopiyalar ile sabitleyin

❾ Kancayı çelik halat traversinden sökün.

Çelik halat ile bağlı olan kanca traversine bağlı olan kancayı sökün. Somun üzerindeki kopilyayı çıkartıp somunu sökün. Ardından altıköşe başlı cıvatayı yerinden çıkartın.

o

❿ Çelik halatı Kanca - Kasnak çiftinden

(Tek halat kullanıcı kılavuzu sonu)

Çelik halat soketini, çift hatlı kanca kapağı ile kapatın. geçirin. Altıköşe başlı cıvatayı takınız. Somunu sıkıp kopilya Çelik halatı , kanca kasnağının oyuğundan ile sabitleyiniz. geçirin. Çelik halatın kasnak üzerine tam oturup (Çift halat kullanıcı kılavuzu sonu) oturmadığını kontrol edin. Kancaya altıköşe başlı cıvatayı takınız. Somunu sıkıp kopilya ile sabitleyiniz.

15

Ⅲ. Uses and Operations 2) Ana prosedürler: CSW-3030 ❶ Ana gövdeden kancayı çıkarın.

Somun kopilyası ve somunu çıkarın, altıköşe başlı cıvatayı çekin. ❷

2 kılavuz silindiri dışarı çekin. Somun kopilyası ve somunu çıkarın, altıköşe başlı cıvatayı çekin ve kılavuz rulolarını gövdeden ayırın.

❸ Ters çevirin ve baskı rulolarını dışarıya doğru itin. ❹ Çelik halatı kasnak oyuğuna yerşeltirin.

Çelik halatı sabitlemeden önce işlem uzunluğu için yeterli uzunlukta çelik halat bırakın. ❺ Baskı rulolarını gövdenin

içine yerleştirin.

❻ Kanca ile gövdeyi tekrar monte edin

Altıköşe başlı cıvata ile somunu bağlayın ve somun kopilyasını sabitleyin. ❼ Baskı rulolarını yerlerine taktıktan sonra pernoları yerleştirip kopilyalar ile sabitleyiniz. ❽

2 adet rehber ruloyu yerleştirin. Klavuz ruloları takın ve altı başlı vidayı yerleştirin. Somunu sıkın ve somun kopilyasını takın.

16

Ⅲ. Uses and Operations 5. Çelik Halat Bağlantıları 1) Çelik Halat Klemensi ile Sabitleme Çapı 16mm den az olan çelik halatlar için, aralarında 50 mm mesafe olan 4 adet çelik halat klemensi kullanın.

2) Pressli Sabitleme Soğuk pres çeliği kullanın

▶12 metreden daha uzun tek halat kullanacaksanız, kullanacağınız çelik halatın üretici tarafından onaylı olmasına ve yukarıdaki 2 metoddan herhangi biri ile bağlanmış olduğuna dikkat ediniz. ▶Çelik halatın bağlantısı yapılırken, EMK = 5 olarak hesaplanmalıdır. ( EMK : Emniyet Kat Sayısı) ▶Çelik halat 12m’ den uzun kullanılacak ise üretici ile irtibata geçin.

3) Sonlandırıcı Stopper Bağlantısı Çelik halatın bir ucuna çelik stopperi presleme yolu ile sabitleyin. Stopperin kalınlığı presleme işleminden sonra (25mm)’den fazla olmalıdır. Stopperin dışında kalan çelik halatlar kesilmelidir.

25㎜) Sonlandırıcı-stopper

17

Ⅲ. Uses and Operations 6. Harici Hareket Kaynaklari 1) El Matkabı ❶ Özellikler: Monofaze 110/220V, min. 550W, 0~3000rpm, Çift Yönlü ❶ Önlemler ● Üzeri yalıtkanlı kablolar kullanın. Enerji hattında topraklama olmasına özen gösterin ● Etikette belirtilen ana güç voltajını kullanın. ● Giriş gücü matkap olarak kullanıldığında, mandreni giriş ekseninin altı köşeli ucuna doğru bağlı olup olmadığını kontrol edin. ● Döner haldeki mandrene dokunmayın.

2) Şarjlı Matkap ❶ Özellikler: Çap (10mm), 9.6/12V DC, max. tork 25 Nm. Ya da daha yüksek, Çift Yönlü ❶ Önlemler : ● Tam dolu şarj ile kullanın. ● Giriş güç kaynağı şarjlı matkap olarak kullanıldığında, mandreni giriş ekseninin altı köşeli ucuna doğru bağlı olup olmadığını kontrol edin. ● Döner haldeki mandrene dokunmayın.

3) Motor ❶ Özellikler: Monofaze 110/220V, 50/60Hz, 5,200rpm (max.), uzaktan kumanda swiçli. ❶ Önlemler: ● Etiket belirtilen ana güç voltajını kullanın. ● Motoru sabitledikten sonra, bağlantı sabitleme noktalarını kontrol edin.

▶ Harici hareket kaynaklarını, üretici tarafından onaylı olup olmadığını kontrol edin. ▶ PULLEY-MAN ‘ı yük asansörü olarak kullanıyorsanız, motor besleme hattının topraklanmış olduğuna ve yıldırımlara karşı korunduğuna emin olunuz.

18

Ⅲ. Uses and Operations 7.7.Uygulamalar - 3060) Applications(CSW (CSW-3060)

Caution!

PULLEY-MAN CSW-3060 çok yönlü dizayn edilmiştir. Vinç ve zincirli caraskal gibi geleneksel kaldırma ekipmanlarının yaptığı tüm işi tek bir üründe yapabilmektedir. CSW-3060 kancasının sabitleneceği bir yer olduğunda kolay ve hızlı bir çalışma, limitsiz bir çalışma uzunluğuna, farklı yön ve durumlara (dik, yatay,eğimli) rahatça çalışabilme özelliğine sahiptir. Her türlü uygulama için PULLEY-MAN’ı kullanmadan önce, ilgili yasaları gözden geçirin

CSW-3060 Kullanımı, Kurulumu ve yükleme Kapasitesi ◈ Pulley-Man Sabit

◈ Çelik Halatı Sabit

◈ Pulley-Man’ı Yere Sabitleme

◈ Sabit Halat & Hareketli Pulley-

Man

440lbs 200kgs

600lbs 300kgs

Yatay & Açılı Hareket ◈ Sabit Ana Gövde & Hareketli Halat

600lbs 300kgs

1200lbs 600kgs 1200lbs 600kgs

600lbs 300kgs

1200lbs 600kgs

440lbs 200kgs

lbs(kgs) Tek Halat

Çift Halat

6° 3,300 (1,500) 6,600 (3,000) 12° 2,150 (975) 4,300 (1,950) Kaldırma 1,820 (825) 3,640 (1,650) Kapasitesi 16° 27° 1,290 (585) 2,180 (1,170) 35° 450 (990) 1,920 (900) ▲ Yukarıdaki tüm veriler 360° lik pozisyonlarda kullanılabilir.

19

Açılı Hareket

2) PULLEY-MAN Kurulum Modları ❶ Sabit PULLEY-MAN Ana gövdeyi NPI demire, yuvarlak demire veya diğer sabit üst yapıya sabitleme ve yükü çelik halat ile dik şekilde kaldırma işlemidir. Ana gövde basittir.



Çelik Halatı Sabit

Çelik Halatı NPI demire, yuvarlak demire veya diğer sabit üst yapıya sabitleme ve yükü gövde ile dik şekilde kaldırma işlemidir. Ana gövde hareketlidir.





Pulley-Man’ı Yere Sabitleme

Ana gövdeyi yere monte edilmiş sabit bir yapıya bağlanır. Çelik halatı NPI demire, yuvarlak demire veya diğer sabit üst yapıya sabitlenmiş kasnaktan geçirip, yüzeye dik şekilde kaldırma işlemidir. Ana gövde sabittir.

Sabit Halat & Hareketli Pulley-Man Çelik halatın iki ucunu da bir yapıya yatay veya açılı bir şekilde sabitleyin. Ana gövdeden kancayı demontaj edin ve çelik halatı gövde içerisiden geçirip tekrar montaj yapın. Yük yatay ve açılı hareket yapabilir. Ana gövde hareketlidir. Çelik halat baskı rulolarının tümüne temas etmez.



Sabit Ana Gövde & Hareketli Halat PULLEY-MAN’ ı bir yapıya sabitleyin. Yapıya istenilen şekillerde çelik halat kasnaklarını montaj ediniz. Taşıyıcı paleti çelik halata sabitleyiniz. Taşıyıcı paletin üzerine yükü koyunuz. Çelik halat baskı rulolarının tümüne temas etmez 20

Ⅲ. Uses and Operations 3) PULLEY-MAN’ın Kurulum ve Kullanım için Önlemler ❶ PULLEY-MAN’ı bir çelik kontrüksiyon üst yapısına sabitlemek için gerekenler. ● Yük ağırlığına dayanacak mukavemette olmalıdır. ● PULLEY-MAN’ı bir uzatma koluna bağlarken, uzatma kolunun fazla uzun olmaması gerekmektedir. Uzatma kolu ile ilgili uygun boyutlar için aşağıdaki tabloya bakınız. ※ Üst Yapıları için gerekenler (Kol uzunluğu : (2m)



Yük

I-Demiri(mm)

H-Deniri(mm)

300kgs

100×75×5×8

100×100×6×8

Ø80

600kgs

125×75×9.5×9

150×75×5×7

Ø100

Dolu Mil(mm)

Yük bağlantısı için malzeme seçimi Çelik Halat ● Bağlantı yukarıda verilen örneklerdeki gibi yapılmalıdır ve hiçbir büküm ve katlanma olmamalıdır. ● Bu halat, yükün emniyet katsayısı faktörüne en az 5 kat fazla olmalıdır. ② Zincir ● Kaynak bağlantısı olan bir zincir kısa bağlantı metodu ile üretilmiş olmalıdır. ● Bu zincir, yükün emniyet katsayısı faktörüne en az 4 kat fazla olmalıdır. ③ Lifli Halat ve sapan ● Açık uçlularının dışında, bağlantı kendi ucunda yapılmalıdır ve arasında hiçbir büküm, katlama veya düğüm olmalıdır. ● Yükün emniyet katsayısı faktörüne en az 7 kat fazla olmalıdır. ①



Çelik Halat ve zincir ile yük bağlama yöntemleri (Aşağıdaki tabloya çizimler ve bakınız) ● Kancaya asmadan önce yükün merkezini bulun. ● Uygun bir bağlantı şekli ile yükü bağlayın. ● Yük kaldırırken, yük ve bağlayıcı malzeme arasında 60 ° üstüne arasında iç açı olmamalıdır. Aksi

takdirde, ip veya zincir yük ağırlığı nedeniyle kırılabilir. ● Kanca bağlantı malzemesi, kaldırılacak yükün merkezine yerleştirilmelidir. ● Kanca üzerinde emniyet mandalı bulunması zorunludur

Tablo: Çelik Halat Asımı Hakkında İç Açı ve Gerilim (Yük (1000kgs)) Açı Gerilim

lbs kgs



30°

45°

60°

90°

1,100 500

1,140 518

1,190 541

1,272 577

1,588 707

120°

2,204 1000 120°

0° 60°

90°

21

150°

4,260 1,932

180°

∞ ∞

Ⅲ. Uses and Operations 4) PULLEY-MAN’ın Çalışması PULLEY-MAN’ın kurulumu tamamlandıktan sonra, başlatma çalışması bu kılavuzda yazılmıştır. ❶ Çalışmadan önce kontrol ediniz. ● Potansiyel tehlike ve çalışma alanını engelleyen tüm faktörler için önlem alın. ● Ana gövde ve kancadaki çelik telleri dolanma veya büküme karşı kontrol edin.. ● PULLEY– MAN’ın ve çelik halatın yüksüz bir şekilde sorunsuzca hareket ettiğini kontrol edin. ❷

Yük asmak için hazır olun. ● Bu klavıza uygun olarak; Çelik halat, zincir, I-Demir veya kelepçe ile kanca yükü güvenli bir şekilde bağlayınız. Aşırı yüklememeye dikkat edin.

Çalışma sırasında aşağıdaki yönergeleri izleyin. ● PULLEY-MAN’in gövdesi ile kaldırılacak yükün üst kısmının birbirine çarpmaması için kancanın PULLEY–MAN’a 30 cm’lik bir mesafe ile çalışmasına dikkat ediniz. ● Hareket halinde iken kaldırma yapmayınız ● Kaldırma yönünü aniden değiştirmeyiniz. ● PULLEY-MAN’ın veya asılı yük altında durmayın ve asılı yükten uzak durunuz. ● Çelik halatın, hareket kaynağının kablosu ile karışmadığına emin olunuz. ● Çelik halatı, kaldırılan yükten uzak tutun. ● Çelik halatın üstüne basmayın. ❸



Operasyon sonrası kontrol noktaları ● Operasyondan sonra hareket kaynağını kapatın. ● Yükü askıda bırakmamaya çalışın. ● Dış çalışmalar sonucunda, PULLEY – MAN ve ekipmanlarını bir arada tutunuz.

8. PULLEY-MAN Vinç Olarak Kullanımı ◈ PULLEY-MAN yatay veya eğik açıda yük taşıyarak bir vinç olarak işlev görebilir.

Çekme Kapasitesi, yük ağırlığı ve tel halat eğimine göre değişir. Verilen durumu ve maksimum eğim kapasitesi için aşağıdaki tabloya bakın. ◈

◈ Bir yükseltici olarak kullanılan PULLEY-MAN kurulum modları ile bir

en iyi çalışma koşullarını uygun bir modunu seçin.

22

vinç olarak da kullanılabilir. Yukarıdaki grafiklerden

Ⅲ. Uses and Operations 1) Tekerlekli bir araçla yük kaldırırken uygulanacak maksimum yük kapasiteleri Tek Halat

6° 1,500kgs Her açı için farklı yük 12° 975kgs kapasitesi 16° 825kgs 27° 585kgs 35° 450kgs ※ Şekil çalışma koşulları, çevre ve yükün sürtünme katsayısı bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Model : CSW-3060 Çift Halat

3,000kgs 1,950kgs 1,650kgs 1,170kgs 900kgs

2) PULLEY-MAN’ı Vinç olarak kullanırken alınacak önlemler Yükü kaldırırken, çelik halat ile kasnak oluğunun düz bir hat üzerinde olduğundan emin olun. ❷ Yük kaldırırken, PULLEY - MAN ve yük arasına çelik halata açı vericek herhangi bir malzemeye izin verilmez. ❸ Yük taşınırken, yük etrafında ve altında hiçkimse olmamalıdır. ❹ Kaldırma yönünü aniden değiştirmeyiniz.. ❺ Operasyon esnasında Çelik halatın üstüne basmayın veya üstünden atlamayınız. ❻ Çelik halatın, güç kaynağının kablosu ile karışmadığına emin olunuz. ❼ Gevşek halde bulunan çelik halatları kaldırılan yükten uzak tutunuz. ❽ Tekerleklerin yürüdüğü düzlemde oyuklar ve çukurlar varsa, bir plaka yardımı ile bu oyunları ve çukurları kapatınız.. Örnek olarak: Hendek, merdiven yada asansör girişi, yada dürünü bir çeki arabası ile çekerken. ❾ Yükü Eğimli veya kaygan bir yüzeyde taşırken, yükün olası bir düşmesine karşı önlemler alınız ve yükten uzak durunuz. Hareket halinde iken kaldırma yapmayınız Yetkili kişiler haricinde kullanımına izin vermeyiniz. İŞ güvenliği ile alakalı diğer kurallara uyunuz. ❶

9. Profesyonel Olmayan Kullanıcılar İçin Alınacak Önlemler Tüm kazaları önlemek için kullanım öncesi PULLEY-MAN hakkında bilgi sahibi olun. Kullanımdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve güvenli bir yerde yüksüz bir deneme çalışması yapın, güvenlik kuralları ile ilgili maddeler bu kılavuzun içerisinde bulabilrisiniz. Eğitimli personel ya da bilgili bir kişinin gözetimi altında çalışma yapılmalıdır.

23

Ⅳ. Maintenance PULLEY-MAN’ın maksimum kapasitesi işlev ve formda kalması için, uygun bir şekilde kullanılan ve korunması gerekir. Bakımı ile ilgili detaylı bilgi almak için kılavuzun devamına bakın. Bakım yaparken, görevli personelin eşliğinde aşağıda belirtilen yönergeleri izleyin.

1. Bakım Personeli Tayini PULLEY-MAN yüklemek ve kullanımı kolay olmasına rağmen, maksimum kapasitede işlev ve formda kalması için uygun şekilde kullanımı ve muhafaza edilmelidir. PULLEY-MAN’ın devamlı bakımı için bakım personeli tayin edilmelidir.

2. Bakım İçin Önemli Noktalar ve Dikkat Edilecek Hususlar Bakım ve onarım işlemleri yaparken aşağıdaki kurallara uyun. ❶ Giriş güç kaynağı kapatın. ❷ Prize üzerinde 「İşlem Yok」 yazan bir etiket yerleştirin. ❸ Yük asılı iken bakım işini asla başlatmayın. ❹ Bakım işi bakım personeli tarafından yapılmalıdır. ❺ PULLEY-MAN, sabit PULLEY-MAN modunda iken bakım yapıalcaksa, güvenliği için bir merdiven ya da bir mobil platform kullanın.

3. Uyarı Etiketleri Uyarı etiketleri güvenli kullanım ve bakım işi için PULLEY-MAN’ın üzerine monte edilmiştir. Etiket bağlı tutun.

24

Ⅳ. Maintenance 4. Etiketler ve Detayları Uyarı etiketleri güvenli kullanım ve bakım işi için PULLEY-MAN’a monte edilmiştir. Etiketleri bağlı tutun. 45

33

45

32

45

32

5. Gres Yenilenmesi PULLEY-MAN içindeki redüktör gres yağı ile doldurulur. Çalışma sıklığına bağlı olarak, bakım programının bir parçası olarak yılda en az bir kez yağ yenilemek gereklidir. ※Kullanılan Gres Yağı: Mos2

6. Montaj ve Demontaj Montaj veya demontaj bakım personeli tarafından yapılmalıdır. PULLEY-MAN ana parçası hız düşürücüsüdür. Hız düşürücü, çerçeve ve kasnak ve aşağıdaki prosedürlerde demonte edilir. Dişliler, burçlar, yataklar, mil veya kasnak oluğunda aşınma veya hasar olup olmadığını kontrol edin.

PULLEY-MAN’ı Sökmeye hazır olun ❶

❷ Çerçeve kapağını çıkarın.

❸ Giriş Kilidi Pimler Çekip çıkarın ve Rulo

İki M6 cıvatayı sökün ve giriş tarafında çerçeveden kapağını çıkarın.

Gövdesine basın.

25







❻ Çerçeve üzerindeki havşa başlı

Kancıyı Çıkartın Somun kopilyasını çekin, somunu ve altıköşe başlı cıvatayı çıkartın.

❺ Baskı Rulosunu gövdeden ayırın

Havşa başlı civata (M8) ve somunu çıkarın ve sonra çerçeve arasından çekerek baskı rulolarını çıkarın.

vidaları (M8) sökün.

Giriş tarafında çerçeve üzerinde segmanı çıkartın.

❽ Çıkış ekseninden giriş tarafında

❾ Çıkış ekseninde kasnak sabitleme

Çerçeveyi çıkarın.

çerçeve çekip çıkarın.

segmanını çıkartın.

Çıkış aksındaki kasnağı çıkartın.

Çıkış ekseni tarafındaki çerçevede bulunan segmanı çıkartın.

26

Hız düşürücüyü çerçeveye bağlayan 4 adet havşa başlı (M6) cıvatayı sökün.

Çıkış ekseni tarafında çerçeveyi çıkartın.

Iç dişli gövdeyi çıkış ekseninden çıkarın.

Planet dişliyi demontaj etmeyin. Bir kere demontaj edildiğinde bir daha montaj edilemez. Dişliler hasar görmüşse, tüm planet dişli değişmelidir. Planet dişliyi ana gövdeden çıkartın.

27

Ⅳ. Maintenance 7. Tekrar Montajlarda Alınacak Önlemler Tekrar montaj esnasında, demontaj adımlarının tersi uygulanır. Tekrar montaj esnasında aşırı kuvvet yada sıkma uygulanması, ürün ömrünü kısaltarak parça veya bileşenlere zarar verebilir. Herşeyden önemlisi planet dişli aksamını demontaj etmeyiniz. Tekrar montaja başlamadan önce aşağıdaki adımları kontrol ediniz. 1) Aşınma ve Hasar ● Dişli, burç, şaft ve kasnak oluğunda oluşan aşınma ● Çerçevede oluşan aşınma ● Kanca ve kanca kapağında aşınma 2) Gres Uygulaması ● Dişliler, burçlar ve eksen miline gres uygulayın. ● Kanca ve kanca kapak bağlantısı üzerinde gres veya makine yağı uygulayın. ● Baskı rulolarına gres veya makine yağı uygulayın. ● Kanca bloğu sökülmesi ve kendi ekseninde gres sürün. 3) Yeniden montaj ● Dişli ve eksen mili üzerinde aşırı güç vermeyin. ● Burçlar zarar vermemek için dikkatli olun. ● Çerçeveyi sabitlemeden önce, altıgen başlı cıvatalar üzerine yerleştirin.

8. Tekrar Montaj Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar 1) Düzgün monte olup olmadığını görmek için PULLEY-MAN yüksüz çalıştırın. 2) Aşırı gürültü yapıp yapmadığını kontrol edin. 3) Hiçbir sorun ile karşılaşılmadığında, çelik halatı montaj edin.

9. Parçalar ve Bileşenlerin Yerleştirilmesi Günlük ve periyodik muayene ve bakım kurallarına göre parçalar veya bileşenlerin hasarlı olanlarının yenileri ile değiltirilmesi gerektiğini unutmayın. 1) Çelik Halat ◈ Kullanımları Koşullar ve Limitleri ◈ ● Çelik halatıb bir bükümünde, temel şeritlerin %10’undan daha fazlası birbirinden ayrılmamalıdır. ● Çelik halat çapı, orijinal çapının %7sinden daha fazla incelmemelidir. ● Çelik halat üzerinde dolanma veya korozyon olmamalıdır.. ● Çelik halatı montaj ederken, örnekte gösterildiği gibi bitiş stoperini bağlayınız. ● Çelik halatın uç kısımları dağınık olmamalıdır, mümkünse çelik halatların başlangıç ve bitiş noktaları klemenslenmelidir. 28

Ⅳ. Maintenance 2) Kanca Kancaya bağlı olan bir koruyucu mandal bulunmalı. Kanca ağzı ve merkezi yükün baskı yaptığı ve aşınmaya en çok maruz kalan bölgeleridir. ◈ Kanca Değer Limitleri ◈ Eşya Kanca Ağzı

in.

A (mm)

mm

Kanca Merkezi

in.

T (mm)

mm

Normal Değer

Limit Değeri

0.72 18.3 0.52 13.15

0.8 20.5 0.46 11.8

3) Kasnak Kasnak oyuğunda ve gövdesinde çelik halattan oluşan aşınmalar olduğunda, çelik halatında kontrol edilmesi gereklidir. ◈Çıplak göz ile kasnak oyuğunun kontrol edilmesi. ◈ ● Isıl işlem ve boya işleminden sonra, kasnak gövdesi siyah çinko ile kaplanır. ● Yükte çalışırken, siyah çinko kaplama çelik halatın kasnak gövdesinden çıkış noktasında çizikler oluşturabilir. ● Cihaz sürekli olarak kullanıldığında , çizik kasnak kanalın iç kısmına doğru oluşur. Değiştirme zamanı: Maksimum yük asılı iken yeni bir çelik halat kanalın alt kısmına dokunuyorsa, Bu kasnağı değiştirme zamanının geldiğini gösterir. Madde

Tedbir

Çelik halatın kasnak oluğunun altına teması

Yeni bir Çelik halatın kasnak oluğunun altına teması

1. Çelik Halatı değiştirin 2. Oyuğu boyayın

4) Dişliler Aşınma değeri 0.15t ulaştığında, dişlilerin değiştirme zamanı gelmiştir.

29

Kasnağı değiştirin

Ⅳ. Maintenance 10. Günlük ve Periyodik Bakım Periyoduik ve günlük bakım ile PULLEY-MAN durum kontrolü, ömrü ve kullanıcı güvenliği için çok önemlidir. Bakımı için periyodik tarihler ayarlayın. Ekipmanlarda sorunlar ortaya çıktığında, satıcı veya üreticisine başvurun. 1) Günlük Bakım Güvenlik nedeniyle, çalışma başlamadan önce aşağıdaki maddeleri kontrol edin. ● Gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin. ● Çelik halatta hasar veya aşınmayı kontrol edin. ● Çelik halatın doğru yönde takılıp takılmadığını kontrol edin. ● Çelik halatın kasnak gövdesine doğru takılıp takılmadığını ve baskı rulolarının halata baskı yapıp yapmadığını kontrol edin. ● Somunların iyi bir şekilde sıkılıp sıkılmadıklarına ve kopilyaların üzerlerinde olup olmadığınıı kontrol edin. ● Kanca mandalının olup olmadığını ve mandalın çalışıp çalışmadığını kontrol edin ● Etiketler ve uyarı işaretlerinin yerlerinde olup olmadığını kontrol edin. 2) Periyodik Bakım Bakım personeli, bir bakım defteri ile bir yıllık plan hazırlamalı ve hasar, aşınma, deformasyon, arıza, vb durumları kayıt altına alması gerekir.

30

Ⅳ. Maintenance

PULLEY-MAN BAKIM TABLOSU Günlük Bakım

☆Aylık Bakım

★ Yıllık Bakım

Bakım Bölümler

Çelik Halat

Günlük Periyodik

Ana Gövde

Giriş Güç Kaynağı

Method

Standards

☆★

Tel Yapışması

Günlük-Gözle Peri. – Ölçüm

Bir Bükümde, temel şeritlerin %10’undan daha fazlası birbirinden ayrılmamalıdır.

☆★

Aşınma



Deformasyon & Korozyon

Gözle

Çelik halat çapı, orijinal çapının %7sinden daha fazla incelmemelidir. Çelik halat üzerinde dolanma veya korozyon olmamalıdır..

Bitiş Stopperi



Kanca Ağzı

Günlük-Gözle Peri. – Ölçüm

Deformasyon

Gözle

Eğilme ve büküm olmamalı

Mandal

Gözle

Aşınma veya deformasyon olmamalı

Aşınma ve Korozyon

Gözle

Hata ve Diğer Kusurları

Gözle

Hiçbir aşırı aşınma veya korozyon olmamalı Hiçbir bükülme veya diğer kusurlar

☆★ Kanca

Items to Check

☆ ☆ ☆ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆

Çerçeve Dişli Kutusu

Günlük-Gözle Peri. – Ölçüm Gözle

Orijinal stopper kullanılmalı ve uygun şekilde takılmalıdır. Genişletilmiş olmamalı

olmamalı Aşınma veya deformasyon olmamalı Aşınma veya deformasyon olmamalı

Dişli

Ölçüm

aşınma veya korozyon olmamalı

Burçlar

Ölçüm

Baskı ruloları Kasnak

Gözle Gözle

Hiçbir aşırı aşınma veya hasar olmamalı. Hiçbir aşınma, deformasyon veya

Aksesuarlar El Matkabı

Gözle Ölçüm

Şarjlı Matkap

Ölçüm

DC 12V Motor

Ölçüm

Sviçleri kontrol ediniz.

Topraklama

Ölçüm

Tüm sistem topraklanmalıdır.

31

hasar deformasyon olmamlı Hiçbir aşınma, veya hasar olmamlı Hiçbir aşınma, deformasyon veya hasar Matkap voltajı ileolmamlı hat voltajına dikkat ediniz. Bataryayı kontrol ediniz.

Ⅳ. Maintenance 11. Arıza Giderme Tablosu Condition

İşlem Başlamıyor

Thing(s) to Check

Enerji açık mı ?

Situation

Giriş motorunun kontağı açık mı ?

Yükte Çalışmıyor Kanca uygun şekilde takıldı mı ? Giriş motoru gürültülü çalışıp, Kaldırma yükü kapasite üzerinde ısınıyor mu ?. mi ? Çelik halat aşınması Kayma Elektrik kazaları

Duruş halinde kayma yapıyor mu? Elektrik kaçağı

Measures

☞Kontağa basınız. ☞Enerji hattını kontrol ediniz. ☞Enerji kablolarını kontrol ediniz. ☞Giriş voltajını ölçün. ☞Giriş motorunun durumunu kontrol edin. ☞Çalışma yükünü kontrol edin. Çelik halatı değiştirin

Kasnak gövdesi aşınması

Kasnağı değiştirin

Ana gövdeye yada halata elektrik kaçağı

☞Topraklamayı kontrol ediniz. ☞Yalıtımı kontrol ediniz.. ☞Rutubet varsa kurutunuz.

12. Kullanıcı Eğitimi PULLEY-MAN operatörü yada kullanımından sorumlu olan kişi ürünün günlük ve periyodik bakımlarını yapmak üzere kendisine bir tablo oluşturmalıdır. Zaman içerisinde problemler oluşacaktır. Bu problemlerin çözümünde kılavuzdaki “Pulleyman Bakım Tablosu” yardımcınız olacaktır.

32

Ⅴ. LIMITED WARRANTY Pulley-Man Ürününü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Güvenlik ve yüksek verim için bu kılavuza düzenli olarak başvurun. Bu kılavuz bakım ve uzun ömür için gerekli tüm talimatları içermektedir.

1. Ücretsiz Bakım Bakım servisi aşağıdaki maddeleri ücretsiz olarak kapsar: 1) Yeni üründeki malzeme ve işçilik hataları. 2) Aksesuarlardaki malzeme ve işçilik hataları. 3) Garanti dahili kapsamındaki diğer hatalar..

2. Ücretli Bakımlar Bakım servisi aşağıdaki maddeleri ücretli olarak kapsar: 1) Garanti süresinden sonraki hatalar. 2) Kullanıcı hataları. 3) Doğal afeterden ötrü oluşan hatalar. 4) Yetkili kişi haricinde yapılan bakım ve onarımda oluşan arızalar. 5) Malzeme ve işçilik hatası dışında dış nedenlere bağlı sorunlar. 6) Yanlış voltaj kullanımından dolayı oluşan hatalar. 7) Kullanıcıların isteği üzerine temin edilecek hizmetler.. 8) PULLEY-MAN CO.,LTD dahilinde olmayan diğer ürünler.

3. İstisnalar Aşağıda oluşan zarar, hasar veya kazalardan PULLEY-MAN CO.,LTD sorumlu tutulamaz. 1) Izinsiz onarım veya değişiklik 2) Kullanıcı tarafından yanlış kullanım ya da suistimali 3) Kullanıcı tarafından dikkatsiz kullanım veya ihmal 4) Yanlış montaj 5) Birey kaldırma 6) 20 bin dolardan daha pahalı ürün kaldırılmasında oluşacak hasarlar. 7) Tarafımızca onaylanmamış ürün kullanmak 8) Günlük ya da düzenli kontrol yapılmaması 9) İkaz ve uyarılara uymama Garanti yukarıda açıklanan kayıp, hasar ya da kazaları kapsamaz. Yukarıdaki maddeler için sorumlu değiliz. Kalitemizi iyileştirme ve müşteri memnuniyetini sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

33

Ⅴ. LIMITED WARRANTY 4. Kalite Güvencesi Tazminat

Garanti Şartları

Garanti periyodunun dahilinde

Satın alındıktan sonraki 10 gün içerisindeki büyük arızalar

Değişim veya para iadesi

Satın alındıktan sonraki 1 ay içerisindeki büyük arızalar

Değişim

Satın alındıktan sonraki 10 gün içerisinde parçalarda olulacak büyük arızalar Normal koşullar altında Kalite eksiklikleri veya mekanik arızalar

Garanti Haricinde

Para iadesi

Değişim Olmayan urumlar Tutarsızlık

Tamir (Ücretsiz)

Tamir (Ücretli)

Değişim veya para iadesi

Para iadesi

Hatanın Gireilememesi

Tamir

( 4 defa) Tamir edilemez Parçaların eksikliği nedeniyle onarılamayan durumlar Tamir sırasındaki kazalar

Kullanıcılar istismarı ya da yanlış uygulama nedeniyle mekanik arızalar

Teslimatta hasar

Değişim

Tamir edilebilir

Tamir (Ücretli)

Tamir (Ücretli)

Tamir maliyeti kadar ücret PULLEY-MAN U.S.A da Ile değişim belirtilmiş fiyatlar.

Tamir Edilemez

▶ Yangın, deprem, sel, yıldırım, kasırga, deniz, rüzgar gibi doğal afet nedeniyle ve benzeri kusur veya arıza ▶ Voltaj aksaklıklarından oluşan arızalar

Tamir (Ücretli)

▶ Yetkisiz kullanıcılar ürünün onarım / değiştirme ▶ Başka ürünlerin, ürün üzerinde oluşacağı arızalar

※ Garanti süresi = Teslimattan sonra ki 1 yıl için geçerlidir.

34

Tamir (Ücretli)

PULLEY-MAN CO.,LTD MUAYENE VE TEST BELGESİ Bu sertifika ile seri numarası yazılı Pulley-Man ürününün tüm koşullarda kontrol ve test edildiği kanıtlanmıştır

Açıklama :

Tek Halat Çift Halat

Model : CSW-3060

Ton

Mt.

, CSW-3030

S eri numarası # C S Uygulama Yükü

125% fazla kapasite

Diğer

PULLEY-MAN CO., LTD.

36

Kasnak Giriş Aksı

Redüktör

Çıkış

Çelik Halat

GençTeknik Makina Ltd. Şti NOSAB 321. Sokak No:8 Nilüfer | Bursa | TR T: +90 224 443 73 84 F: +90 224 443 73 78 [email protected]

http://gencteknikmakina.com