ULTRA Cirkulacijska dizalica topline zrak-voda 2015 GREE CAC PROMOCIJA ALWAYS BETTER CAC SOLUTION FROM GREE

ULTRA – Cirkulacijska dizalica topline zrak-voda 2015 GREE CAC PROMOCIJA ALWAYS BETTER CAC SOLUTION FROM GREE Uvodno o proizvodu Serijsko ime Cir...
Author: Dina Bradley
32 downloads 0 Views 2MB Size
ULTRA – Cirkulacijska dizalica topline zrak-voda 2015 GREE CAC PROMOCIJA

ALWAYS BETTER CAC SOLUTION FROM GREE

Uvodno o proizvodu

Serijsko ime

Cirkulacijska dizalica topline zrakvoda

Model

Kapacitet grijanja (kW)

COP

GRS-Cm28/NaAM

28

3.80

GRS-Cm36/NaAM

36

3.87

GRS-Cm53/NaAM

53

4.08

Slika proizvoda

Data in the above table are based on the following test conditions : outdoor ambient temperature: 20℃ DB/15 ℃ WB; initial water temperature: 15℃; final water temperature:55 ℃ ; Voltage: 380V 3N ~ 50Hz.

Uvodno o proizvodu Prema principu obrnutog Carnot-ovog kružnog procesa, proizvod radi tako da kontinuirano uzima toplinu iz okolnog zraka (-26 ~ 46℃) i pretvara je u korisnu toplinu (55 ℃, najviše do 60 ℃) koja se prenosi na vodu u spremniku i tako osigurava toplu vodu koju na kraju cijevima prenosi do krajnjih korisnika u kućanstvu. Visoka učinkovitost; COP maksimalno iznosi 5.51, a u prosjeku je preko 4.0

Veća učinkovitost 1.Materijal, dijelovi 1.1 Kompresor “Low-temperature heat pump” scroll compressor - fleksibilni dizajn poboljšava svojstva kompresora i omogućava mu da se ne pregrijava; ulje unutar kompresora smanjuje trenje, buku i mehaničko trošenje; dizajn mu omogućava da radi i pri niskim temperaturama, što poboljšava pouzdanost u radu i produljuje životni vijek samog kompresora. Kompresor ima besprijekoran i siguran rad i štedi energiju.

Veća učinkovitost 1.2 “Cijev u cijevi” izmjenjivač topline Ovaj izmjenjivač kombinira bakrene cijevi kao unutarnje i čelične cijevi kao vanjske. Cijevi su zavijene u spirale što omogućuje manje zauzimanje prostora i veliku površinu zagrijavanja. Bakrene cijevi provode toplinu i imaju sustav za čišćenje izmjenjivača topline, dok su vanjske cijevi (nehrđajući čelik) presvučene posebnim slojem za zaštitu od korozije koji im omogućava dulji životni vijek. Zahvaljujući dizajnu “cijev u cijevi” rad izmjenjivača je pouzdaniji.

Veća učinkovitost 1.3 Motor i ventilator s elisama veće učinkovitosti Novi dizajn elisa ventilatora omogućava veću učinkovitost rada ventilatora. Dizajn motora je takav da sam motor troši manje energije, a pritom postiže više od 90% učinkovitosti, radi s manjom razinom buke i manje se zagrijava. Također je motor otporniji na više, ali i niže temperature što mu produljuje životni vijek.

Veća učinkovitost 1.4 R410A Izmjenjivač topline Izmjenjivač topline je perforiran i nadopunjen cijevima bolje provodnosti topline kako bi se povećala izmjena topline s radnim medijem R410A i smanjila sama debljina cijevi za tok medija. Hidrofilni krajevi su antikorozivni tako da se kondenzat može ravnomjerno rasporediti. I sam cjevovod je dizajniran na način da se poveća učinkovitost izmjene topline. U proizvodnji cijevi se koristi isključivo crveni bakar vrhunske kvalitete.

Veća učinkovitost 1.5 Elektronički ventil za toplu vodu Izrađen od kvalitetnih uvoznih materijala s preko 3000 koraka precizne proizvodnje i s Gree tehnologijom PID regulatora, može nadzirati temperaturu ulazne i izlazne vode, te realizirati brzo zagrijavanje i stabilno upravljanje. Zajedno s elektroničkim ekspanzijskim ventilom sustav može raditi dobro u različitim uvjetima, te održavati temperaturu vode i najbolju razinu energetske učinkovitosti.

Bolja pouzdanost 4. Centralizirano upravljanje Upravljač može upravljati jednom ili više jedinica (maksimalno do 16 jedinica jeupravljivo s jednim upravljačem). (paljenje/gašenje),

postavljanje

Funkcije upravljanja uključuju ON/OFF

temperature

izlazne

vode,

podešavanje

parametara, itd. Kod slobodne kombinacije jedinica, kvar na jednoj od jedinica neće utjecati na radostalih.

Bolja pouzdanost 1. Modularni dizajn 

Kombinacija više jedinica

~ 16 jedinica = 28 ~ 848 kWKod višestrukog paralelnog slaganja jedinica, u slučaju kvara jedne od jedinica, ostale mogu

normalno nastaviti s radom.

Bolja pouzdanost 3. Pouzdano odmrzavanje i tehnologija protiv smrzavanja Četveroputni ventil za odmrzavanjeKada uređaj detektira da je vanjskoj jedinici potrebno odmrazvanje, četveroputni ventil sereverzira, i freon kroz vanjski izmjenjivač topline grije vanjsku jedinicu dok se ne odmrzne. Kada se vanjska jedinica odmrzne, četveropnutni ventil se reverzira natrag i uređaj radi u režimu grijanja. Vanjska jedinica se može odmrznuti u najkraćem mogućem vremenu. Nisko-temperaturna funkcija protiv smrzavanja može spriječiti zaleđivanje i pucanje uizmjenjivaču topline na strani vode. Ukoliko se uređaj neće koristiti, a upali se, on će detektirati mogućnost smrzavanja i početće s funkcijom cirkuliranja vode kako bi se temperatura vode održala iznad temperature smrzavanja.

Bolja pouzdanost 5. Sigurnost Napajanje: 380V~415V, 3N, 50Hz

Strujna

Funkcije zaštite : 

Zaštita kompresora od visokog/niskog tlakaZaštita od visoke temperatureZaštita od visokog tlaka na strani vodeZaštita od kratkog spoja/otvorenog krugaZaštita od smrzavanja

zaštita

Bolja pouzdanost

6. Širok raspon temperatura 

Uređaj radi stabilno u rasponu temperatura -26℃ ~ 46℃

7. Funkcija memorije 

Uređaj može zapamtiti stanje rada u trenutku prije nestanka napajanja i prilikom ponovnog uspostavlajnja napajanja se vraća u to stanje.

Laka ugradnja i održavanje Instalacija ‘FLOW-SWITCH’ ventila

a)

Kraj ventila se mora podudarati s cjevovodom

b)

Prilikom instalacije pripaziti na strelicu koja prikazuje tok

c)

Duljina cijevi na koju se instalira ventil mora biti barem 5 puta veća od presjeka cijevi

d)

Ventil mora biti zaštićen od kiše

e)

Dimenzija instaliranog ventila bi trebala biti G1

Laka ugradnja i održavanje Zahtjevi prilikom izrade spremnika vode

a)

b)

c)

d)

Otvor iz kojeg korisnik uzima vodu treba biti barem 50 mm više postavljen od cirkulirajućeg izlaza Otvor za istjecanje vode bi trebao biti postavljen 50mm više od četvrte razine plovka Ukoliko je potrebno ugraditi grijač u spremnik vode, treba ga instalirati ispod otvora iz kojeg korisnik uzima toplu vodu Plovak razine vode treba biti u krugu u kojem barem 20mm nema ništa oko njega

Senzor temperature u cijevi mora biti potpuno suh kako bi procjenjena temperatura bila što preciznija.

Bolja prilagodljivost Instalacija za sustav s jednom jedinicom

Bolja prilagodljivost Instalacija za sustav s jednom jedinicom

Bolja prilagodljivost Instalacija za sustav s više jedinica

Laka instalacija i održavanje Intuitivan daljinski upravljač:

ALWAYS BETTER CAC SOLUTION FROM GREE