TÜRKSATGLOBE Türksat Coğrafi Bilgi Ürün ve Hizmetleri Dr. Hayati Taştan Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü

1 III. UZAKTAN ALGILAMA VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SEMPOZYUMU, 11-13 EKİM 2010 , GEBZE-KOCAELİ

Konular:



Türksat A.Ş.



Türksat A.Ş. Hizmet Alanları



TürksatGlobe Markası



TürksatGlobe Ürünleri



TürksatGlobe Hizmetleri



2

CBS-A Kurulumu

Türksat A.Ş.:

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş, uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Resmi Gazete’de yayınlanan 16.06.2004 tarihli ve 5189 sayılı Kanun’un Ek 33. maddesi uyarınca Türksat A.Ş. kurulmuştur. Yönetimi, Ulaştırma Bakanlığı kontrolü altındadır.

3

Türksat A.Ş. Hizmet Alanları:

4



Uydu İşletme Hizmetleri



Kablo TV Hizmetleri



Bilişim Hizmetleri



Coğrafi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri

Uydu İşletme Hizmetleri:

Ulusal egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının haklarına, yönetimine ve işletme yetkisine sahip olan Türksat, ulusal ve uluslararası uydu operatörlerine ait uydular üzerinden haberleşme alt yapısını kurma, işletme ve ticari faaliyette bulunma görevlerini yerine getirmektedir.

5

Uydu İşletme Hizmetleri:

Şirketimiz, Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada uydular üzerinden ses, veri, internet, TV ve radyo yayıncılık hizmetlerini sürdürmektedir.

6

Uydu İşletme Hizmetleri:

Türksat aynı zamanda, uydu ve uzay teknolojileri alanında, haberleşme, gözlem, bilimsel ve diğer amaçlara yönelik uyduların tasarım ve üretim konularında Bakanlar Kurulu tarafından görevlendirilmiştir. Bu amaca yönelik olarak, uydu ve uzay teknolojilerinde uzman üşgücünün yurtiçinde ve yurtdışında yetiştirilmesi ve istihdamı konularında önemli adımlar atmaktadır.

7

Uydu İşletme Hizmetleri: Türkat 3A Haberleşme Uydusu Kapsama Alanları: Turksat 3A Batı

Fırlatma Tarihi: 13 Haziran 2008

8

Turksat 3A Türkiye

Turksat 3A Doğu

Uydu İşletme Hizmetleri:

TürksatVSAT:

Türksat 3A, coğrafi koşullar nedeniyle radyo link ve kablo iletişim altyapısı olmayan bölgelere VSAT terminalleri aracılığıyla internet, ses ve görüntü hizmetlerinin götürülmesi için de kullanılabilmektedir.

VSAT sistemi, özellikle Kamu Kurumlarının ve özel şirketlerin şubeleriyle haberleşmesini sağlamak üzere tasarlanmış, ayrıca bireysel kullanıcılara geniş bir yelpazede hizmet sağlayabilen ve çift / tek yönlü çalışabilen bir sistemdir.

Uydu İşletme Hizmetleri:

TürksatVSAT • İnternet Erişim (Internet Access) • Yüksek Hızlı Data Transferi (Digital MediaStreaming) • Video konferans ( Videoconfererencing) • Uzaktan Eğitim (Distance Education)

Uydu İşletme Hizmetleri:

Uplink ve Teleport: Türksat, sahip olduğu 3 adet Mobil Uydu Yer İstasyonu (MUYİ) aracı ile herhangi bir noktadan TV ve radyo uplink/downlink hizmeti verebilmektedir. Mobil Uydu Yer İstasyonları, TV ve Radyo yayınlarının yanı sıra ihtiyaç duyulması halinde toplam 2 Mbit kapasitede, 30 kanallı telefon haberleşmesine imkan sağlamaktadır.

Kablo TV Hizmetleri: Türksat sahip olduğu altyapının etkin ve verimli bir şekilde işletmesi görevini yerine getirmekte, Teledünya markasıyla kablo üzerinden digital TV yayıncılı, Uydunet markasıyla ise genişbant internet erişim hizmetlerini sunmaktadır. 21 İlde 1.200.000’den fazla aboneye hizmet vermekte olan şirketimiz, yapmakta olduğu yeni yatırım ve projelerle abone sayısında önemli artışlar kaydetmektedir.

Bilişim Hizmetleri:

türkiye.gov.tr

e-Devlet kapısı’nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görevleri Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı ile Türksat’a verilmiştir. e-Devlet kapısı öncelikle, vatandaş odaklı bir anlayışla kamu hizmetlerine ait bilgilendirme hizmeti sunmaktadır. Kullanıcılar, Vatandaş, İş ve Devlet sayfalarından istedikleri bilgiye kolayca erişim imkanına kavuşmuşlardır. Türkiye’nin bilgi toplumuna geçişinde önemli bir aşama olan e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 günü Başbakanımız tarafından hizmete açılmıştır.

Bilişim Hizmetleri:

• E-Devlet Kapsı • Vatandaş Bilgilendirme Sayfaları (e-devlet Portali) • E-Hizmet Entegrasyonu

• Bilgi Sistemi Kurulum ve Yönetim Hizmetleri • Güvenli Network Uygulamaları

Coğrafi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri TürksatGlobe

CBS-A Kurulumu Farkındalık Çalıştayı 22 Ocak 2010

Coğrafi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri:

Türksat, haberleşme uydularında yakaladığı başarı ve birikimini, gözlem uydularında da yakalama hedefindedir. Türksat, gözlem uydularına ait görüntülerin coğrafi bilgiye dayalı projelerde daha yoğun ve etkin kullanılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Bu amaçla, Türksat A.Ş. bünyesinde, 2008 yılında kurulmuş olan Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü bünyesindeki ürünler ve hizmetler, TürksatGlobe markası ile sunulmaktadır.

Coğrafi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri:

Tarım Orman Çevre Maden Altyapı Afet İl Yönetimi Eğitim Sağlık Savunma

Sektörlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle CBS ve UA teknolojilerini kullanarak standartlara dayalı entegre çözümler üretmek, ülkemizin teknolojik değişim ve gelişimine öncülük etmektir. etmektir.

Organizasyon:

Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü: 

Coğrafi Bilgi Sistemi Analiz ve Tasarımı



Coğrafi Veritabanı Yönetimi



Coğrafi Bilgi Sistemi Eğitimi



Uzaktan Algılama ve Görüntü İşleme



Coğrafi / Web Programlama



İş Geliştirme / Pazarlama

Uzmanlarından oluşmaktadır.

18

TürksatGlobe Ürünleri: TürksatGlobe Uzaktan Algılama Ürünleri QuickBird-2 Uydu Görüntüleri Worldview-1 Uydu Görüntüleri Worldview-2 Uydu Görüntüleri TürksatGlobe Görüntü İşleme Ürünleri 1:5000 Ölçekli Orto-Görüntüler Şehir Uydu Görüntü Posterleri TürksatGlobe Coğrafi Bilgi Sistemi Ürünleri Görüntü Metaveritabanı Görüntü Veritabanı 1:1 milyon ölçekli dünya vektör veri seti TürksatGlobe Coğrafi / Web Programlama Ürünleri TürksatGlobe Portali Görüntü Metaveri Portali Görüntü Sipariş Portali

TürksatGlobe Uzaktan Algılama Ürünleri:

 QuickBird (Ekim 2001 de fırlatıldı)  Yüksek çözünürlüklü uydu (60-cm)  Ocak 2002’den beri 510,000’in üstünde görüntü çekimi yapıldı.

QuickBird

 2.4 gün tur süresi  WorldView-1 (Eylül 2008 de fırlatıldı)  Dünyanın ticari olarak en yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu  Pankromatik çözünürlük (50 cm)  1.7 gün tur süresi  Uydu ömrü yaklaşık 8 yıl (2014)

    

WorldView-2 (tahmini fırlatma tarihi 2009) Dünyanın ticari olarak en yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu 1.1 gün tur süresi 16,4 km genişlik Pankromatik(siyah-beyaz) ve 8 Multi Spektral(MS-Renkli) band

WorldView-1

WorldView-2

TürksatGlobe Görüntü İşleme Ürünleri:  1:5.000 Ölçekli Orto-Görüntüler 3 band renkli (RGB) 61 cm çözünürlüğünde 1.5 m doğruluğunda Quick-Bird-2’den pan-sharpen yapılmış Orto-rektifiye edilmiş Renk dengelemesi yapılmış Mozaiklenmiş 1:5000 pafta indeksinde  Şehir Orto-görüntü posterleri 3 band renkli (RGB) 61 cm çözünürlüğünde Quick-Bird-2’den pan-sharpen yapılmış Renk dengelemesi yapılmış Mozaiklenmiş

TürksatGlobe CBS Ürünleri:  Görüntü Veritabanı 1:5000 ölçekli orto-görüntüler sürekli WMS servisi ile sunum GeoServer yazılımı ortamında  Görüntü Metaveritabanı Uydu görüntü metaverileri WMS servisi ile sunum Geoserver yazılımı ortamında  1:1 Milyon Ölçekli Dünya Vektör Veri Seti Ulusal çıkarlara uygun (HGK onayında) KKTC / KRY Tüm dünya verileri

TürksatGlobe Coğrafi / Web Programlama Ürünleri:  Coğrafi Bilgi Teknolojileri Portali

TürksatGlobe Ürünleri TürksatGlobe Ürün Satışı (e-Ticaret) TürksatGlobe Hizmetleri TürksatGlobe Görüntü Sipariş Portali TürksatGlobe Metaveri Portali Openlayers + PostgreSQL veritabanı  TürksatGlobe Görüntü Sipariş Portali Uydu görüntü sorgulama Uydu görüntü talep alanı tanımlama Uydu görüntüsü siparişi ve takibi Openlayers + PostgreSQL veritabanı  TürksatGlobe Metaveri Portali Uydu görüntü metaveri girişi ve sorgulama OGC servisleri kaydı ve sorgulama OGC servisi görüntüleme

TürksatGlobe Hizmetleri:

Coğrafi Bilgi Sistemi Hizmetleri Uzaktan Algılama ve Görüntü İşleme Hizmetleri Dijital Fotogrametri Hizmetleri Global Konum Belirleme Hizmetleri Araç Takip Sistemi Hizmetleri

TürksatGlobe Projeler (2009-2010) Uydu Görüntüsü Satışı ve/veya Uydu Görüntüsü İşleme

23.600 km2 (2009) – 35.000 km2 (2010)

Ulusal Düzeyde CBS ve Uzaktan Algılama Projeleri

1. TürksatGlobe Portali (2009 (2009--2010) 2. KabloKablo-TV CBS (2009) 3. Türksat - Araç Takip Sistemi (2009 (2009--2010) 4. Türkiye Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Kurulumu (2009(2009-2010) 5. CORSCORS-TR Projesi (2009(2009-2010) 6. EE-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı -Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması

CBS ve Uzaktan Algılama Projeleri

1. Şırnak Valiliği (CBS ve Değişim Analizi - 2009) 2. Gölbaşı Belediyesi (Görüntü İşleme - 2009) 3. MersinMersin-Mezitli Belediyesi (Görüntü İşleme - 2009) 4. DenizliDenizli-Çal Belediyesi (Görüntü İşleme - 2009) 5. AntalyaAntalya-Konyaaltı (Görüntü İşleme - 2009) 6. Mersin Tarsus (Görüntü İşleme - 2009) 7. Orman Genel Müdürlüğü (Görüntü İşleme – 2009 2009--2010) 8. Çevre ve Orman Bakanlığı (Görüntü İşleme – 2010) 9. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (Görüntü İşleme – 2010)

TürksatGlobe Hizmetleri: TürksatGlobe Coğrafi Bilgi Sistemi Hizmetleri Coğrafi Birlikte çalışabilirlik o OGC Web Servisleri ile Yazılımların Birlikte Çalışabilirliği o Veri Modeli Dönüşümü ile Veri Modellerinin Birlikte Çalışabilirliği o Coğrafi Veritabanı Dönüşümü ile Veritabanlarının Birlikte Çalışabilirliği o Veri Formatı ve Referans Sistemi Dönüşümü ile Verilerin Birlikte Çalışabilirliği

CBS Analiz ve Tasarımı ve Uygulama Geliştirme Coğrafi Veritabanı Analiz ve Tasarımı Eğitim (CBS, Açık Kaynak Yazılımlar, OGC Servisleri) TürksatGlobe Görüntü İşleme Hizmetleri Geometrik düzeltme (orto-rektifikasyon) Renk dengeleme ve mozaikleme Görüntü paftalama Sayısal Arazi Modeli Üretimi Görüntü Sınıflandırma Detay Çıkarma Değişiklik Tespiti

TürksatGlobe CBS Hizmetleri: OGC Servisleri İle Yazılımların Birlikte Çalışabilirliği

TİCARİ (ÜCRETLİ) SUNUCU

AÇIK KAYNAK (ÜCRETSİZ) SUNUCU

TİCARİ (ÜCRETLİ) İSTEMCİ

AÇIK KAYNAK (ÜCRETSİZ) İSTEMCİ

OGS Servisleri İle Yazılımların Birlikte Çalışabilirliği Veritabanı Sistemleri Ticari Yazılımlar

Web Sunucuları Ticari Yazılımlar

Oracle + Spatial Oracle + ArcSDE

ArcGIS Server

İstemciler Ticari Yazılımlar ArcGIS Desktop

GeoMedia

GeoMedia WebMap

MapInfo

MapInfo MapXtreme NetGIS Server

NetCAD

Açık Kaynak Yazılımlar

Açık Kaynak Yazılımlar

NetCAD Açık Kaynak Yazılımlar

uDIG

GeoServer

Quantum GIS gvSIG Gaia

TürksatGlobe CBS Hizmetleri: Veri Modeli Dönüşümü ile Veri Modellerinin Birlikte Çalışabilirliği

A Kurumu Veri Modeli

B Kurumu Veri Modeli

Karayolu

Yol Asfalt Stabilize

Toprak

TÜRKSAT DÖNÜŞÜM ARACI

Birinci Derece

İkinci Derece

TürksatGlobe CBS Hizmetleri: Veritabanı Dönüşümü ile Veritabanlarının Birlikte Çalışabilirliği A Kurumu Veritabanı

B Kurumu Veritabanı

(Oracle + SDO)

(Oracle + SDE)

Karayolu

Karayolu Asfalt

Asfalt Stabilize

Toprak

TÜRKSAT DÖNÜŞÜM ARACI

Stabilize

Toprak

TürksatGlobe CBS Hizmetleri: Veri Formatı ve Referans Sistemi Dönüşümü ile Verilerin Birlikte Çalışabilirliği B Kurumu Veri Formatı ve Referans Sistemi

A Kurumu Veri Formatı ve Referans Sistemi

TAB

SHP Derece

metre ED50

UTM

TÜRKSAT DÖNÜŞÜM ARACI

WGS84

Coğrafi

1- WMS: Geoserver (Quickbird uydu görüntüsü) 2- WFS: ArcGIS Server (yol katmanı) 3- Lokal Disk: Shape Dosyası (parsel katmanı)

Quantum GIS (Açık Kaynak İstemci)

2

1

3

1- WMS: ArcGIS Server (ada katmanı) 2- WMS: GeoServer (QuickBird uydu görüntüsü) 3- Lokal Disk: TAB DOSYASI (yol katmanı)

MapInfo (Ticari İstemci)

1

2

3

TürksatGlobe Görüntü İşleme Hizmetleri: Geometrik Düzeltme (Orto-rektifikasyon)

Sayısal Yükseklik Modeli Üretimi

Renk Dengeleme ve Mozaikleme

TürksatGlobe Görüntü İşleme Hizmetleri: Görüntü Sınıflandırma

Detay Çıkarma

Değişiklik Tespiti

TürksatGlobe Portalı Kullanıma açıldı…

TürksatGlobe Portal

TürksatMaps

www.turksatglobe www. turksatglobe.com.tr .com.tr

TürksatGlobe – TürksatMaps Portal (1) Dünya Vektör Haritası

ÜLKE SINIRLARI BAŞKENTLER

İL SINIRLARI İL MERKEZLERİ

DEVLET YOLLARI GÖLLER

TürksatGlobe – TürksatMaps Portal (2) Landsat Görüntüleri

LANDSAT 7 15 METRE ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ

AVRUPA VE ASYA’NIN BİR BÖLÜMÜ

TürksatGlobe – TürksatMaps Portal (3) Arazi Yükseklik Modeli

ASTER DEM HARİTALARI 30 METRE ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ

TÜM TÜRKİYE

TürksatGlobe – TürksatMaps Portal (5) Worldview-2 ve QuickBird Uydu Görüntüleri

İSTANBUL BURSA

İZMİR ANTALY A

ANKARA

TürksatGlobe – TürksatMaps Portal (5) İSTANBUL

QuickBird Uydu Görüntüleri

TürksatGlobe – Coğrafi Metaveri Portali (5)

https://katalog.turksatglobe.com.tr:844 3

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması Proje Kapsamı:

CBS-A Fizibilite Etüdü Hizmet Alımı projesine altlık ve başlangıç teşkil etmek üzere “e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı-Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması” projesinin gerçekleştirilmesi İlgili Genel Müdürlükler; 1- PTT 2- KGM 3- TCDD 4- Denizcilik Müsteşarlığı 5- DHMİ

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması İlgili Genel Müdürlüklere ilişkin veri durumu: 1- PTT PTT işyerleri katmanı (nokta) kuruma kurulan Rack Server üzerinde çalışan açık kaynak Coğrafi Web Sunucusu üzerinden Web Harita Servisi (WMS) olarak yayına açılmıştır.

2- KGM Karayolları katmanı (çizgi) kuruma kurulan Rack Server üzerinde çalışan açık kaynak Coğrafi Web Sunucusu üzerinden Web Harita Servisi (WMS) olarak yayına açılmıştır.

3- TCDD Demiryolları (çizgi) ve Demiryolu İstasyonları (nokta) katmanları kuruma kurulan Rack Sunucu üzerinde çalışan açık kaynak Coğrafi Web Sunucusu üzerinden Web Harita Servisi (WMS) olarak yayına açılmıştır.

4- Denizcilik Müsteşarlığı Liman (nokta) katmanı kuruma Rack Sunucu üzerinde çalışan açık kaynak Coğrafi Web Sunucusu üzerinden Web Harita Servisi (WMS) olarak yayına açılmıştır.

5- DHMİ Rack Sunucu ve Coğrafi Web Sunucusunun kurulumlarının yapılarak paylaşılacak verilerin yayınlanması ile ilgili kurumdan cevap beklenmektedir.

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması Sistem Mimarisi:

firew all

Web Harita Sunucusu

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

v eya

Karayolları

Rack Sunucu W indows Server 2008

İstemciler

Web Harita Sunucusu

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI

v eya

Demiryolları Demiryolu İstasyonları

Rack Sunucu W indows Server 2008

INTERNET WAN

Web Harita Sunucusu

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

v eya

PTT Şubeleri

v eya

Limanlar

Rack Sunucu W indows Server 2008

Web Harita Sunucusu

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI Rack Sunucu W indows Server 2008

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması Verilere Erişim Yolları: 1- WMS servis adresi kullanılarak TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden -Herhangi bir yazılım arayüzüne ihtiyaç duyulmadan TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali Harita Görüntüleyicisi ile web üzerinden verilerin görüntülenmesi 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden OpenLayers ile verilerin web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesi 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden Ücretsiz veya ücretli herhangi bir masaüstü CBS yazılımı ile WMS servis adresleri kullanılarak verilerin görüntülenmesi

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim https://katalog.turksatglobe.com.tr:8443

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

1

2

3

1. Sol tarafta bulunan arama penceresine anahtar kelime girilerek arama yapılır, veya 2. Sol tarafta bulunan KATEGORİLER bölümünden ilgili Genel Müdürlük üzerine tıklanarak kuruma ait verilerin metaveri bilgilerine erişim sağlanır. 3. Arama sonucunda sağ pencerede sonuçlar görüntülenir.

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

1

3

2

Demiryolu Hatları ve Demiryolu İstasyonları için arama sonuçları

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

1

3

2

PTT Şubeleri için arama sonucu

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

3 1

2

Limanlar için arama sonucu

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

4

4. Metaveri butonuna tıklanarak ilgili veriye ait metaveri bilgileri görüntülenir.

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

Karayolları katmanına ait metaveri bilgileri

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim

OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntüleme adresi Web Harita Servisi (WMS) adresi http://212.175.108.26:8080/geoserver/wms?

Karayolları katmanına ait metaveri bilgileri

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim 1. Harita penceresi açılır. 2. Harita penceresinin altındaki WMS katman ekle butonuna basılır. 3. Yeni Katman Ekle penceresinde proje kapsamında bulunan beş kuruma ait verilere ilişkin Web Harita Servisi (WMS) adresleri listelenir. Verisine erişim sağlanmak istenen kurum üzerine tıklanarak web servisinde bulunan katmanlar ayrı bir pencerede görüntülenir..

TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali Harita Penceresi

1

3

2

WMS adresi ile katman ekleme butonu

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim Karayolları

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim Demiryolu Hatları Demiryolu İstasyonları

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim PTT Şubeleri

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim Limanlar

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 1- TürksatGlobe Coğrafi Metaveri Portali üzerinden verilere erişim Kurumların yayınladığı tüm Web Harita Servislerinin Harita Görüntüleyicisi üzerinde görüntülenmesi

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden verilere erişim

OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntüleme adresi http://212.175.108.26:8080/geoserver/wms?service=WMS&version=1.1.0&request=GetMap&layers=K GM:karay ollari&styles=&bbox=25.693,35.891,44.804,42.032&width=1026&height=330&srs=EPSG:43 26&f ormat=application/openlayers

Karayolları katmanına ait metaveri bilgileri

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden Karayolları katmanının OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesi

Web tarayıcısı adres satırına ilgili veriye ait metaveri bilgisindeki Web Adresi linki girilir.

Karayolları

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden Demiryolu Hatları ve Demiryolu İstasyonları katmanlarının OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesi

Web tarayıcısı adres satırına ilgili veriye ait metaveri bilgisindeki Web Adresi linki girilir.

Demiryolu Hatları

Demiryolu İstasyonları

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden PTT Şubeleri katmanının OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesi

Web tarayıcısı adres satırına ilgili veriye ait metaveri bilgisindeki Web Adresi linki girilir.

PTT Şubeleri

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 2- OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden Liman katmanının OpenLayers ile web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesi

Web tarayıcısı adres satırına ilgili veriye ait metaveri bilgisindeki Web Adresi linki girilir.

Limanlar

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden Karayolları katmanının açık kaynak ücretsiz QuantumGIS yazılım arayüzü üzerinden görüntülenmesi Web Harita Servisi (WMS) adresi http://212.175.108.26:8080/geoserver/wms?

WMS Katman ekle butonu ile ekrana gelen pencereye WMS adresi girilerek Ekle butonuna basılır.

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden Demiryolu Hatları ve Demiryolu İstasyonları katmanlarının açık kaynak ücretsiz QuantumGIS yazılım arayüzü üzerinden görüntülenmesi Web Harita Servisi (WMS) adresi http://212.175.99.73:8080/geoserver/wms?

WMS Katman ekle butonu ile ekrana gelen pencereye WMS adresi girilerek Ekle butonuna basılır.

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden PTT Şubeleri katmanının açık kaynak ücretsiz QuantumGIS yazılım arayüzü üzerinden görüntülenmesi Web Harita Servisi (WMS) adresi http://88.249.11.14:8080/geoserver/wms?

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden Limanlar katmanının açık kaynak ücretsiz QuantumGIS yazılım arayüzü üzerinden görüntülenmesi Web Harita Servisi (WMS) adresi http://212.174.143.160:8080/geoserver/wms?

e-Devlet Coğrafi Bilgi Kapısı – Ulaştırma Bakanlığı Uygulaması 3- WMS servis adresi kullanılarak CBS yazılım arayüzleri üzerinden Kurumların yayınladığı tüm Web Harita Servislerinin QuantumGIS yazılım arayüzü üzerinden görüntülenmesi

Altık uydu görüntüsü TürksatGlobe Web Harita Servisi tarafından yayınlanan Türkiye Landsat Uydu Görüntüsü’dür.

TürksatATS Taşıt ve Filo Yönetim Sistemi Kullanıma açıldı…

TürksatATS - Taşıt ve Filo Yönetim Sistemi

1

GPS Uydusu

ATS Merkezi

4

Yerel Ağ

2

ATS Veritabanı

ATS- Araç Kiti M o d e

m B an

ATS Sunum Yazılımı

Coğrafi Veritabanı

3

k

GPS Alıcısı

GSM Operatörü veya Telsiz İstasyonu

Cep telefonu Internet Gezgini

E-posta

TürksatATS - Taşıt ve Filo Yönetim Sistemi

TürksatMaps API Çok yakında geliyor…

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TürksatMaps API

TÜRKSATGLOBE ETKİNLİKLERİ 2010

TUCBS FARKINDALIK ÇALIŞTAYI, 22 Ocak 2010, Ankara DPT – Kamu Yönetiminde Modernizasyon - KYM-75 Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu Projesi Farkındalık Çalıştayı çeşitli kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla 22 Ocak 2010 tarihinde Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

TUCBS FARKINDALIK ÇALIŞTAYI, 22 Ocak 2010, Ankara

TUCBS FİZİBİLİTE ETÜDÜ ÇALIŞTAYI, 28 EylülEylül-1 Ekim 2010, Antalya DPT – Kamu Yönetiminde Modernizasyon - KYM-75 Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu Projesi Çalıştayı çeşitli kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla 28 Eylül - 1 Ekim 2010 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

TUCBS FİZİBİLİTE ETÜDÜ ÇALIŞTAYI, 28 EylülEylül-1 Ekim 2010, Antalya

TUCBS FİZİBİLİTE ETÜDÜ ÇALIŞTAYI, 28 EylülEylül-1 Ekim 2010, Antalya

TUCBS FİZİBİLİTE ETÜDÜ ÇALIŞTAYI, 28 EylülEylül-1 Ekim 2010, Antalya

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI Coğrafi Bilgi Teknolojilerinin Dünyada ve Türkiye’deki son durumu, teknolojilere ilişkin problemler ve çözüm önerileri, teknolojilerin geleceği, birbirleriyle entegrasyonu, teknolojilerden maksimum yararlanmaya yönelik kamu-özel sektör-üniversite işbirliği konulu “Akademik Perspektif” Çalıştayı 8 Ekim 2010 Cuma günü İstanbul CeBIT Bilişim Eurasia’da gerçekleştirildi.

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI

COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ “AKADEMİK PERSPEKTİF’’ ÇALIŞTAYI

CeBIT BİLİŞİM EURASIA TürksatGlobe, 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia’ya katıldı.

CeBIT BİLİŞİM EURASIA

ARZ EDERİZ

Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü TÜRKSAT A.Ş. 98