T. C. izmir Bornova Belediyesi Veteriner i~leri Miidiirliigii Cahsma Usul ve Esaslanna Dair Yonetmelik. BiRiNCi BOLUM

T. C. izmir Bornova Belediyesi Veteriner i~leri Miidiirliigii Cahsma Usul ve Esaslanna Dair Yonetmelik BiRiNCi BOLUM Ama~, Kapsam, Hukuki Dayanak ve...
Author: Ahmet AytaƧ
5 downloads 0 Views 250KB Size
T. C. izmir Bornova Belediyesi Veteriner i~leri Miidiirliigii Cahsma Usul ve Esaslanna

Dair Yonetmelik

BiRiNCi BOLUM Ama~, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tammlar

Ama~ MADDEI Bu Yonetmeligin amaci; Bomova Belediye Baskanhgi, Veteriner lsleri Mudurlugu'nnn gorev, yetki ve sorumluluklan ile cahsma usul ve esaslanm belirlemek ve uygulanmasnn

saglamaknr. Kapsam MADDE2 Bu yonetmelik Bomova Belediyesi Veteriner lsleri Mtidiirltigu'niln 5393 sayih Belediyeler Kanunu, 5199 Sayih Hayvanlan Koruma Kanunu cereevesinde cahsma usul ve esaslan ile gorev, yetki ve sorumluluklanm kapsar.

Hukuki Dayanak MADDE3 Bu yonetmelik, 13.07.2005 gun ve 25874 Sayih Resmi Gazetede yaymlanan, 03.07.2005 tarih ve 5393 Sayih Belediye Kanununun 15. Maddesi "b" bendi hukmune dayamlarak

hazirlanrmsnr.

Tammlar MADDE4 Belediye: Bomova Belediyesi Baskan I Belediye Baskam: Bornova Belediye Baskam Baskan Yardnncisu

Bomova Belediye Baskan Yardimcisi

Miidiirliik: Veteriner lsleri Mtidfultigu Miidiir: Veteriner lsleri Miidiirii Personel: Veteriner Isleri Mudnrlugunde gorevli personeli ifade eder.

iKiNCi BOLUM Kurulus, Gorev, Cahsma Usul ve Esaslan, Teskilatlanma Kurulus MADDES Veteriner lsleri Mudurlngu 1984 yilmda kurulmustur.

I-Veteriner Isleri Miidiirliigii'niin gorey, yetki ve sorumlulaklan Heeahsma usul ve esaslan MADDE6 a. Basibos sokak hayvanlan icin rehabilite merkezi acmak, hayvanlann saghklanm korumak ve uremelerini kontrol altma almak maksadiyla kisrrlasnrmak, asilamak, sahiplendirme veya isaretlendirerek almdigi ortama birakmak. b. Ismna vakalannda ismlan kisileri kuduz tedavi merkezine yonlendirerek, isiran hayvan basibos ise bannak bunyesinde, sahipli ise sahibine zimrnetlenerek karantina suresince bakim ve muayeneleri yapmaktir. e. Isirma vakalannda Kuduz Tedavi Bashekimligi Enstitusu He isbirligi yapilmak.

ve Veteriner Kontrol Arastirma

d. Belediyemiz smirlan icerisinde bulunan sahipli eveil hayvanlanm kayit altma almak. e. Mesleki konularda birim is:i ve dl~l egitim cahsmalan yapmak.

f. Mudurluk icin gerekli malzeme ve ilac alimmda gerekli islemleri yasal cercevede yapmak. g. Salgm hastahklann gorulmesi durumunda, ilgilileri ve ilgili kurumian haberdar etmek. Gerekli tedbirlerin almmasma yardimcr olmak. h. Gerekli durumlarda sikayetleri Zabrta MUdUrl-Ugiiile, beraber degerlendirmek, 1.

lnsan, cevre ve hayvan Saghgl ile ilgili olarak resmi kuruluslarla, Belediye Veterinerlik lsleri MUdful-UgiinU ilgilendiren konularda gerekli koordinasyonu saglamak ve alman kararlan uygulamak.

2- Miidiiriin Gorev, Yetki ve Sorumluluklan MADDE7 a. Veteriner Isleri Mudnrlugunan Tahakkuk Amiri, hareama yetkilisi ve Mudurluk personelinin 1. sieil ve disiplin amiridir. b. Elektronik BeIge Yonetim Sistemi'den (EBYS) gelen evraklarm ilgili personele havalesini yapmak. c. Veteriner

lsleri M-UdUrliigii He diger mudurlukler

arasmda

koordinasyonu

saglamak. d. Yasalarla verilen her turlu ek gorevi yapmak. e. ldari olarak cahsan personelin gorev ve sorumluluklarmm organizasyonu saglamak.

takibini yapmak ve

f. Birim personeli He ust idare arasmda ki koordinasyonu saglamak.

g. Belediyenin genel isleyisi calismalanm saglamak,

cercevesinde

birimi

ile ilgili

h. Mudurluk hizmetlerini yuruturken diger kamu kurumlan isbirligi saglarnak,

proje

ve hizmet

ile koordinasyonu ve

i. Kuduz ile ilgili mucadele calismalan, bulasici ve salgm hastahklar hususunda personeli bilgilendirmek ve yapilan cahsmalan denetlemek.

Teskilatlanma

MADDES Miidiirliigllmiiztin teskilat yapisr EK-I 'deki organizasyon semasmda gorulmektedir.

Birimlerin 1- Sokak Hayvanlarrm Sorumluluklart

Fonksiyonlan,

Giirev, Yetki ve Sorumluluklan

KJslrla~tJrma ve Rehabilitasyon

Biriminin Giirev, Yetki ve

MAD DE 9 1. Sokak hayvanlan ile ilgili vatandas ~ikayetlerini degerlendirmek ve vatandasi sikayet konusunda bilgilendirmek, 2. Basibos sokak hayvanlanmn 5199 sayih yasa geregince; yakalarna ekipleri tarafmdan yakalanmasi, rehabilitasyon merkezinde asilama, kisirlastrrma, knpeleme islemlerini yaparak saghgma kavusmus hayvanlann ahndigi ortama brrakilmasrm saglamak. 3. llcemiz smirlan icerisinde bulunan acil yarah ve bakima muhtac hayvanlann Acil Yardim Araciyla almarak tedavisinin yapilmasmi saglamak, 4. Gonnllu hayvan sever vatandaslar tarafinca yakalanarak kisirlasnrma, asilama ve isaretleme islemlerini yapmak.

getirilen

kedilerin

5. Sahipli evcil hayvanlarm kayit altma almmasim saglamak. 6. Sahipsiz

sokak hayvanlarmm sahiplendirilmesini saglamak veya sahiplenilrnesi amaciyla izmir Buynksehir Kopek Baktmevine gonderilmesini saglamak.

7. Salgm hayvan hastahklanyla ve yasal islemleri yapmak.

milcadele konusunda sokak hayvanlanna asi, muayene

8. Salgm hayvan hastahklannm alrnak.

insanlara bulasmasim onlemek icin gerekli tedbirleri

9. Isirma vakalannda isiran hayvam canh yakalayip musahedeye almak, bannaga getirilen hayvanm kuduz tespitini yapmak, hayvanlann isirdigi kisi ve kisileri konu hakktnda bilgilendirerek Kuduz Tedavi Merkezine yonlendirmek. 10. Isirma vakalannda bilgilendirmek.

Kuduz

Tedavi

Merkezi

ile

gerekli

yazismalan yaparak

d-

11. Mtlsahede altmdaki hayvamn olmesi halinde hayvamn Bornova Veteriner Ar~tlrma

EnstitOsline gOlilrOlerek ~lin~

U

inqcele;n

'L

~=r~

12. llcemiz simrlan icerisinde Yerel Hayvan Koruma Gorevlisi vatandaslann basvurmasi halinde egitim ve beIge almasim saglamak.

olmak

isteyen

l3. Kullamlan biyolojik ve narkotik ilaclann kayitlanrun dogru ve duzgun tutulmasmi

saglamak, Tasnnr Kayn Kontrol Yetkilisi MADDE 10 1. Mildilrlugumilzce edinilen tasmirlardan muayene ve kabulu yap ilanlan, cins ve niteliklerine gore sayarak, tartarak, olcerek teslim almak, dogrudan tuketilmeyen ve kullamma verilmeyen tasmirlan sorumlulugunda muhafaza etmek. 2. Muayene ve kabul islemi hemen yapilamayan tasimrlan kontrol ederek teslim almak, bunlarm kesin kabulii yapilmadan kullamma verilmesini onlemek. 3. Tasimrlann giris ve cikisma iliskin kayitlan tutmak, bunlara iliskin belge ve cetvelleri duzenlemek ve tasirur yonetim hesap cetvellerini BeIediye konsolide bntce gorevlisine

gondermek. 4. Tuketime veya kullamma verilmesi uygun gornlen tasimrlan ilgili personellere teslim etmek. 5. Tasimrlann yangma, islanmaya, bozulmaya, calmmaya ve benzeri tehlikelere karsi korunmasi icin gerekli tedbirleri almak ve ahnmasmi saglamak. 6. Ambarda calmma veya olaganusta nedenlerden dolayi meydana gelen azaimalan harcama yetkilisine bildirmek. 7. Ambar sayimim ve stok kontrolunu yapmak, harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altma dusen tasmirlan harcama yetkilisine bildirmek. 8. Kullammda bulunan dayanikh tasimrlan sayimlanm yapmak ve yaptirmak. 9. Miidilrliigiin malzeme yardimcr olmak.

ihtiyac

planlamasmm

bulunduklan

yerde

yapilmasmda

kontrol

harcama

etmek,

yetkilisine

10. Kayitlanm tuttugu tasmirlann yonetim hesabim hazirlamak ve harcama yetkilisine sunmak. 11. Tasnurlann elektronik ortamda takibi icin yapilacak program a her tUrIii veri girisi yaparak buradaki verileri silrekli guncel tutmak. 12. Tasuur Mal Yonetmeligi'nce veri len diger gorevleri yerine getirmek.

Evrak kayn ve A~ivleme MADDEll 1. Elektronik BeIge Yonetim Sistemi'nden (EBYS) Mudure gelmis olan evrak, Miidiir tarafmdan gerekli ki~iye havale edilerek evragm geregi ki~i tarafmdan geryekle~tirilir. 2. Gelen evraklann dosyalanmasml saglayarak, ar~ivienen evraklann gerekli tedbirleri almak ve almmaslru saglamak.

a;n

u~ "j

\

4

""1 l.-

kOrunmasl i9in

rfM ~

I

'

Diger Hiikiimler, Yfiriirliik ve Yiiriitme

niGER IfOKfiMLER MADDE 12

Bu yonetmelikte hnkum bulunmayan hallerde yururlukteki ilgili kanun ve mevzuat hUkiimlerinegore uygulama yapihr.

MADDE 13

Bu Yonetmelik, 5393 sayih Kanunun 18. Maddesi "rn" bendi geregi Bornova Belediye Meclisinde kabul edildikten soma 3011 sayih Kanunun 2. maddesi geregi mahallinde cikan gazete veya diger yaym yollan ile ilan edildigi tarihte yUIiirlilgegirer.

y(JRUTME MADDE 14

Bu Yonetmelik Huknmlerini Belediye Baskam ile ilgili Baskan Yardimcisr ve Mudur yfuiitilr. EK-l Organigram 6rnegi BelediyeBa~kan

I Belecliye Ba~kan YardmClSl

I Veterlner 1~lerl MildOrO

I Sokilk Hayvanlan KISlr1a~lnna\Ie RehabiUtas\On Blrfmi

T~lnr Kaylt ve Ka'ltrol Yetkilsi

Evrak Kayrt \Ie ~i~eme

I

I

I

BQyOkpark Sokak KedleriKlSlrl~tlrma ve Tedavi Yetki lsi

HaY'Sn ToplalTB Ekibi

v ser \/etet'

I

O\P~

5