Festa Major d estiu 2016

Festa Major d’estiu 2016 Benvinguts i benvingudes a la Festa Major d’estiu L’estiu a Sant Vicenç dels Horts no seria el mateix sense la seva Festa ...
0 downloads 0 Views 3MB Size
Festa Major d’estiu 2016 Benvinguts i benvingudes a la Festa Major d’estiu

L’estiu a Sant Vicenç dels Horts no seria el mateix sense la seva Festa Major, una ocasió immillorable per gaudir de múltiples activitats culturals i lúdiques a l’aire lliure i en família.

tiu seran, indubtablement, els més petits, ja que s’inclouen propostes i activitats adreçades als més menuts cada dia. Cinema, espectacles de circ i de màgia, cercavila, festa de l’escuma... faran les delícies d’infants i joves, i de ben segur Enguany, del 16 al 25 de tota la família. de juliol, vicentins i vicentines podreu viure tot tipus d’expe- Les millors tradicions riències, gràcies a la quaran- de la nostra vila també hi seran tena d’activitats que ha pro- presents, amb esdeveniments gramat l’Ajuntament amb la com el correfoc, la plantada de valuosa col·laboració i la mag- gegants o la diada castellera. nífica implicació de les entitats Un altre element identificatiu del municipi. del programa de la Festa Major és la música, que tan bé com Els principals prota- bina amb aquesta època de gonistes de la Festa Major d’es- l’any.

Miguel Àngel Camacho, regidor de Cultura, i Maite Aymerich, alcaldessa

Així, els carrers de la vila s’ompliran de notes musicals, amb les actuacions de la 7a edició del Festival Jam Session, el Festival de Dansa o la segona Mostra d’Havaneres i de Cançó de Taverna, entre d’altres.

tivament de la nostra vila i del sentiment de pertinença de tots els vicentins i les vicentines a aquesta i, és per això, que volem subratllar també la importància de respectar el veïnat i tenir cura de la via pública. Gaudiu de la Festa Major La Festa Major d’estiu d’estiu i de Sant Vicenç dels de Sant Vicenç dels Horts és Horts! una ocasió per gaudir col·lec-

16 17 21 22

23

10è Torneig de Frontó de Festa Major Festa de l’esport vicentí 7è Festival de Jam-session Ballada de sardanes Festival de Dansa

Cinema a la fresca ExpoForn 2016: “Una història de gegants” Espectacle infantil ExpoArt, 21a exposició Inauguració de la Festa Major d’Estiu 2016 Tabalada i plantada Correfoc amb la Colla de Diables Àngels Diabòlics 7è Festival de Jam-session Ball de Festa Major Concert de pop i rumba catalana Bus de donació de sang Competició de bàsquet de 3x3 Festa de l’Aigua Pilar caminant Rebuda institucional Plantada de gegants

23

24

25

Ball per a la gent gran Cercavila de la Banda Plantada i tabalada Correfoc infantil XXVa Caminada Nocturna Ballada de sardanes Ball de Festa Major Santvi sound

Cercavila infantil Festa Holi Party Diada Castellera de Festa Major El Bitxo escola de teatre Recital de piano El Bitxo escola de teatre Festival Flamenc amb la Casa d’Andalusia Ball de Festa Major

Missa solemne Festa de l’escuma Espectacle de màgia 2a Mostra d’Havaneres i Cançó de Taverna

Festa Major d’estiu 2016 Normes de convivència - La base fonamental de la con- - Cal respectar el descans del veïvivència és el diàleg, el respecte nat. Per tant, cal tenir present que mutu i la voluntat de comprensió l’hora màxima autoritzada de fientre les persones.

nalització de les activitats és la següent:

- Hem de respectar la diferència per raó d’edat, sexe, raça i religió. 21 Dijous És un espai lliure de masclismes i fins a la 1 de la matinada LGTBIfòbia.

22 Divendres fins a les 3 de la matinada

- Som conscients que hi ha activi- 23 Dissabte tats que generen soroll i molèsties fins a les 3.30 de la matinada al veïnat.

24 Diumenge fins a les 2 de la matinada

- Demanem paciència, bon humor 25 Dilluns i respecte per tothom.

fins a les 11 de la nit - L’incompliment d’aquest horari comportarà la denegació immediata de l’autorització de l’activitat. - Cal afavorir el tracte respectuós físic i moral entre les persones que gaudeixen de les activitats.

Per tant, si algú es nega a satisfer - S’han de respectar els espais fíalguna proposta d’una altra per- sics i el mobiliari urbà fent-ne un sona i diu NO, és NO.

bon ús, mantenint-los nets i complint les normes de seguretat.

- Cal obeir qualsevol directriu que provingui de qualsevol agent de - Cal garantir en tot moment el l’Administració local a fi de garan- pas de vehicles d’emergència. tir aquest tracte de respecte. - S’han de fer servir els vàters públics. - Cal usar les papereres i els contenidors. - L’única manera viable per solucionar qualsevol conflicte és dialogar usant un vocabulari i un to correctes i evitant crits innecessaris. - Cal respectar l’ambient creat en totes les activitats festives, sempre que no atemptin ni físicament ni moralment contra les persones.

JULIOL

16

DISSABTE

10 h

10è Torneig de Frontó de Festa Major.

Centre Catòlic

Aquest torneig es farà els dies 16 i 17 de juliol. Inscripcions i informació al Centre Catòlic.

20.30 h

Festa de l’esport vicentí. Acte en reco-

Jardí del Molí neixement dels esportistes i les entitats de del Frares

Sant Vicenç dels Horts (temporada 2015– 2016)

21.30 h

Jardí de Can Comamala

17

DIUMENGE

21 DIJOUS

22

DIVENDRES

Estiu de Cultura. 7è Festival de Jam-session, amb combos dels alumnes de l’ESMUC i

d’El Musical de Bellaterra.

22 h

Estiu de Cultura. Ballada de sardanes,

19.30 h

Festival de Dansa amb Fem Dansa, Escola

Plaça de Narcís Lunes amb la Cobla Baix Llobregat.

Plaça de la de Ball Juan Bocanegra, i el Quadre Flamenc Vila

Rafi Barbero.

22.30 h

Cinema a la fresca amb la pel·lícula El libro

Plaça de de la selva, dirigida per Jon Favreau i protaNarcís Lunes gonitzada per Neel Sethi, Ben Kingsley i Bill

Murray.

17 h

Forn Romà

ExpoForn 2016: “Una història de gegants”, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts. Es podrà visitar del 12 al 30 de juliol. Horari especial fins a les 21 h i els dies 23, 24 i 25 de juliol, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Forn Romà (sota la Biblioteca Municipal Les Voltes)

18.30 h

22

Espectacle infantil amb la Cia. Vermut, que

Pista presenta l’espectacle de circ Ni cap ni peus. Municipal Pista Polivalent Municipal Francesc Macià (caFrancesc rrer de Sant Miquel) Macià

h Obertura al públic d’ExpoArt, 21a exposiDIVENDRES 19.30 Societat ció, del Col·lectiu d’Artistes Vicentins. Es podrà

Cultural visitar el dia 22 fins a les 21 h i els dies 23 i 24 La Vicentina

de juliol, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.

21.30 h Plaça de la Vila

Inauguració de la Festa Major d’Estiu 2016 amb la lectura del pregó a càrrec del pas-

tisser de Cal Muñoz, Eugeni Muñoz i Colomer, va ser nomenat per la Generalitat Millor Jove Artesà Alimentari. Fogonada a càrrec del col·laborador Josep M. Delgado.

21.45 h

Tabalada i plantada. Una colla convidada acompanyarà la nostra Colla de Diables Àngels Diabòlics perquè els més petits puguin acostar-s’hi sense por.

22 h

Correfoc amb a la Colla de Diables Àngels Diabòlics. Aquest any acompanyarà el nostre Mamut Venux la bèstia Griu d’Artesa i els diables de Sant Andreu de la Barca. Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pels carrers de Plaça Catalunya, Riu, Barcelona i Dr. Robert i arribada a la plaça de Narcís Lunes. En arribar a la plaça de Narcís Lunes (a les 23 h, aprox.), sarau de foc a càrrec de les colles participants en el correfoc. (S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc descrites al final d’aquest programa).

Plaça de Sant Jordi

Plaça de Sant Jordi

22.15 h

22

Plaça de Sant Jordi

Estiu de Cultura. 7è Festival de Jam-session, amb combos dels alumnes de l’Escola Jam Session i Geni Barry Sextet JCLV.

h DIVENDRES 23.30 Plaça de Ball de Festa Major amb La Chatta. la Vila

00.30 h Plaça de L’Ateneu

23

Concert de pop i rumba catalana amb Trast.

10 h

Bus de donació de sang del Banc de sang i

10 h

Competició de bàsquet de 3x3. Informa-

10.30 h

Festa de l’Aigua amb Aquafest. Passarel·la

Davant del CAP de Vila teixits. De 10 a 14 h i de 18 a 21.30 h. Vella

DISSABTE Poliesportiu ció i inscripcions al Club de Bàsquet Joventut Municipal de Sant Vicenç (wwwbjfv.org) Sant Josep

Pista Municipal Francesc Macià

lliscant, guerres d’aigua amb globus i pistoles, passarel·la d’equilibri i dos tobogans refrescants. Tres hores de festa des de les 10.30 fins a les 13.30 h. Lloc: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià (carrer de Sant Miquel)

17.45 h

23

DISSABTE

Plaça de la Vila

Pilar caminant a càrrec de la Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts. Sortida de la plaça de la Vila i arribada

a la plaça de Sant Jordi. Recorregut pels carrers de Mossèn Josep Duran i Barcelona.

18 h

Rebuda institucional de la comparsa de

Sala de Plens Gigantes y Cabezudos de Torrejón de Ardoz de

Madrid.

18 h

Plantada de gegants al carrer Rafael de

Plaça de la Vila Casanova. La Coloma portarà el ram de Festa

Major, gentilesa de Floristeria, Jardineria i Decoració Àngela. A partir de les 19 h, cercavila de gegants. Nou colles acompanyaran els nostres gegants Vicenç i Coloma, amb la presència destacada de la comparsa de Gigantes y Cabezudos de Torrejón de Ardoz. A l’arribada a la plaça de Narcís Lunes, ball de gegants davant de la plaça del Racó dels Gegants. Sortida de la plaça de la Vila; recorregut pels carrers de Rafael Casanova, Barcelona, Mare de Déu de Núria i Mn. Jacint Verdaguer i arribada a la pl. de Narcís Lunes.20 h

Ball per a la gent gran amb valsos, pas-

Pista Municipal dobles, txa-txa-txàs... a càrrec del duet grup Francesc Macià K’pricho Lloc: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià (carrer de Sant Miquel)

20 h

Plaça de la VilaCercavila amb La Banda de Sant Vicenç dels Horts. Sortida de la plaça de la Vila. Re-

corregut pels carrers de Rafael Casanova, Barcelona, Girona i Mn. Jacint Verdaguer i arribada a la pl. de Narcís Lunes.

23

DISSABTE

20.15 h

Plantada i tabalada. Una colla infantil acompanyarà la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics.

20.45 h

Correfoc infantil a càrrec de la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics, acompanyada per la colla infantil de Sant Joan Despí.

Plaça de Sant Jordi

Plaça de Sant Jordi

Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pel carrer Nou i els de la Pobla, Rafael Casanova, Mn. Josep Duran i Barcelona i arribada a la plaça de la Sant Jordi. (S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc).

21.45 h

XXVa Caminada Nocturna. Club Excursio-

nista Sant Vicenç. Inscripcions al Club. InforSocietat Cultural mació al 689 781 491. Sortida i arribada davant La Vicentina de la Societat Cultural La Vicentina.

22 h

Estiu de Cultura. Ballada de sardanes amb

23.30 h

Ball de Festa Major amb l’orquestra Hotel

00 h

Santvi sound, carrossa discoteca. Sortida

Plaça de Narcís la Cobla Vila d’Olesa. Lunes

Plaça de la Vila Cochambre.

Forn Romà del Forn Romà; recorregut pel carrer Riu, carrer

de Sant Josep i arribada al parc de la Foneria.

24

11 h

Plaça de Sant Jordi

DIUMENGE

Cercavila infantil a càrrec de la companyia La Cremallera amb l’espectacle Rebombori de pagesos. A l’arribada a les 12 h, a la Plaça de Sant Jordi, animació infantil amb l’espectacle Quina Ballaruca. Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pels carrers de Nadal, Barcelona, Llobregat, Mn. Jacint Verdaguer, pl. de La Vila, Mn. Josep Duran i Nadal i arribada a la Plaça de Sant Jordi.

13 h

Festa Holi Party. Es recomana portar-hi

Pista Municipal ulleres, una samarreta blanca vella i un moFrancesc Macià cador per al cap. Venda de sobres de pols de Zona annexa

colors a 2 € la unitat.

18 h

Diada Castellera de Festa Major, amb

Plaça de la Vila les actuacions de les colles Colla Castellers de

Cornellà, Xicots de Vilafranca i Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

18 h

El Bitxo escola de teatre, actuació del

Plaça de Sant grup TAT Teatre amb l’obra Las muertes de Jordi

Shakespeare i seguidament el grup Fam Teatre de El Bitxo escola de teatre, amb l’obra Los Comediantes de “Sueño de una Noche de Verano”.

20 h

Església de Sant Vicenç

21 h

Plaça de Sant Jordi

Recital de piano amb el vicentí Lluís Grané. El Bitxo escola de teatre, actuació del grup Fam Teatre de El Bitxo escola de teatre, amb l’obra Los Comediantes de ”Sueño de una Noche de Verano”.

24

21.30 h

Festival Flamenc amb la Casa d’Anda-

lusia. Al cante: Agustín el Cacereño i Antonio Plaça de Narcís Lunes el Trianero; al baile: el grup de ball de la Casa d’Andalusia Esther Serrano i l’Agrupació de ball de La Guàrdia i com a intèrprets de cançó espanyola, Isabel de Mérida i Pedro Valdivia. Tancarà el festival el grups de Rumba Contra Tiempo, i Alborada Flamenca.

DIUMENGE

23 h

Ball de Festa Major

12 h

Missa solemne de Festa Major oficiada per

12 h

Festa de l’escuma amb el grup d’animació

19 h

Espectacle de màgia amb el Màgic Andreu

20 h

2a Mostra d’Havaneres i Cançó de Taverna amb els grups Llotja de Mar (Catalun-

Plaça de la Vila amb l’orquestra Cimarron.

25

DILLUNS

Església

l’arxiprest Mn. Anton Roca i Roig acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir

Pista Municipal Francesc Macià Set de so.

Plaça de Sant Jordi

Plaça de la Vila

ya Nord), Rems (Barcelona) i Son de l’Havana de Sant Vicenç dels Horts. A la mitja part, la Unió de Botiguers oferirà rom cremat.

Festa Major d’estiu 2016 Barraques Les Barraques de la Festa Major d’estiu és un espai amb terrassetes on la gent pot menjar, beure i gaudir de música i d’actuacions en directe, que gestionaran entitats, associacions i bars de Sant Vicenç dels Horts.

Ubicació Carrer del Comerç (darrere del CAP de Vila Vella)

Horaris d’obertura al públic Divendres 22 de juliol: de 23 a 3 h Dissabte 23 de juliol: de 23 a 3.30 h Diumenge 24 de juliol: de 22 a 2 h

Activitats Divendres, 22 de juliol De 23 a 1 h. - D’1.15 a 3 h. -

Concert amb el grup de versions Beatboys DJ David

Dissabte, 23 de juliol De 23 a 1 h. - D’1.15 a 3 h. -

Concert amb el grup de versions RumBrothers DJ Pablo

Diumenge, 24 de juliol De 22 a 0 h. -

Concert amb el grup The Same.

Normes de seguretat del correfoc PER ALS PARTICIPANTS Com heu d’anar vestits? • Porteu roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs. • Porteu un barret amb ales que cobreixi tot el cap i tapeu-vos el clatell amb un mocador de cotó. • Protegiu-vos els ulls. • Porteu calçat adequat (esportiu, de muntanya, etc.) • Tapeu-vos les orelles per esmorteir els sorolls de les explosions pirotècniques. Què no podeu fer? • No demaneu aigua als veïns. • No podeu portar productes pirotècnics particulars; només podeu utilitzar-ne els preparats pels organitzadors. Què heu de tenir en compte? • Heu d’obeir les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat. • Heu de respectar les figures de foc, les persones que les porten i els músics. • Heu d’adoptar una actitud correcta amb els Diables i no obstaculitzar-los el pas ni fer-los caure. • Heu de seguir en tot moment les indicacions dels Diables. • Heu d’assabentar-vos de l’inici del recorregut del correfoc i dels punts d’assistència sanitària abans que comenci. • En el cas de cremades, heu de dirigir-vos immediatament als punts d’assistència sanitària (ambulància al final del correfoc). • En cas de perill, heu de seguir les instruccions dels Diables. • Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, heu de llançar-vos a terra i rodo lar per apagar les flames. Sobretot, no correu, perquè les flames s’escamparien i se rien més virulentes. PER ALS VEÏNS I COMERCIANTS • Retireu tots els vehicles dels carrers de l’itinerari. • Abaixeu els portals metàl·lics o les persianes dels edificis. • Protegiu els vidres de les finestres, les portes i els aparadors amb cartrons gruixuts. • Enrotlleu tots els tendals exteriors i recolliu la roba estesa dels habitatges i locals. • Tanqueu portes, finestres i balcons per evitar-hi l’entrada d’espurnes. • No tireu aigua als participants ni als espectadors del correfoc per la perillositat que representa. • Desconnecteu tot tipus d’alarmes. • Retireu de la via pública qualsevol objecte que pugui dificultar els pas dels actors, organitzadors i participants al correfoc.

Festa Major d’estiu 2016 Agraïments a: Agrupació Sardanista Sant Vicenç dels Horts Ateneu Familiar Casa d’Andalusia Centre Catòlic Club de Bàsquet Joventut de Sant Vicenç Club Excursionista Sant Vicenç Col·lectiu d’Artistes Vicentins Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts Colla de Diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts Escola de Ball Juan Bocanegra Escola de Música Sant Vicenç Escola de Teatre el Bitxo Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir Fem Dansa Jazz Club La Vicentina La Banda de Sant Vicenç dels Horts Quadre Flamenc Rafi Barbero Ràdio Sant Vicenç Societat Cultural La Vicentina Televisió Local Sant Vicenç dels Horts Unió de Botiguers de Sant Vicenç dels Horts

#festamajorSVH Participa i segueix la festa a les xarxes i a l’aplicació Sant Vicenç dels Horts!

Més informació i afectacions al transport públic a www.svh.cat