2014 «Su Gelecektir» Sosyal Sorumluluk Projesi

Geberit Hakkında  1874 yılında Albert Geberit tarafından İsviçre’de

kurulan Geberit; rezervuar, boru gibi duvar arkasındaki teknolojiler konusuna odaklanmış ve bu konuda uzmanlaşmış bir markadır.

 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ve kurşun armatürlü ilk rezervuar çalışır hale getirilmiş, 1912 yılında patentli ilk rezervuar üretilmiştir.  41 ülkede kendi ofisi, 59 ülkede temsilci ofisleriyle toplam 100 ülkede faaliyet gösteren Geberit’in 6000 çalışanı bulunuyor.

 7 ülkede toplam 16 üretim tesisi bulunan Geberit, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’deki faaliyetlerine devam ediyor.

2

Geberit

3

Geberit Ürün Grupları  



Geberit’in 2 ana ürün grubu bulunuyor; sıhhi tesisat sistemleri ve borular. Sıhhi tesisat sistemleri 5 ürün grubundan oluşuyor; gömme rezervuarlar, rezervuar iç takımları, bataryalar ve deşarj sistemleri, süzgeçler , sifonlar, tesisat montaj ekipmanları ve Geberit Aquaclean. Borular ise temiz ve pis su boru ve fittingsleri, bakır boru ve fittingsler, paslanmaz çelik ve CuNiFe boru ve fittingslerinden oluşuyor.

.

4

Geberit’in Çevre Duyarlılığı  Geberit yıllardır sürdürülebilir doğa için tesisat sektörünün öncüsü olmuştur.  Çevre bilincini ve enerji tasarrufunu temel ilkeleri haline getiren Geberit, hayat kalitesini yükseltmeye yönelik çözümler sunarken, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için ekolojik dengelerin korunmasına önem vermektedir.

 Ürün geliştirme sürecinde enerji tasarrufunu maksimuma çıkarmak ve geri dönüşümlü ürünler üretmek adına birçok çalışma yapılmaktadır.  Çevreye duyarlılık sadece ürünler için gerekli bir kriter

değil, aynı zamanda Geberit’in kurumsal kimliğinin çok önemli bir parçasıdır. Kataloglarda kullanılan kağıtlardan, kurumsal poşetlere kadar her şey çevreye duyarlı üretilmekte ve şirket prensibi olarak çalışanlar çevreye zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmaktadırlar. 5

Geberit’in Çevre Duyarlılığı

 Geberit; ürünlerinin tasarımında son teknolojik yenilikleri de sıklıkla kullanıyor. Elektronik pisuarları kullanıcı sayısını kaydediyor ve çok sık

kullanım durumunda (örnek: havaalanı) her kullanımdan sonra akmayarak ilave %30’luk su tasarrufu sağlıyor.

 Yeni pisuar ağızları geliştirilerek akış hacimleri sürekli bir şekilde normal bir sifonun harcadığı 3 litre suyu 1 litreye düşürebiliyor.

6

Su Gelecektir

7

‘Su Gelecektir’ Projesi

Amacımız : Yeryüzündeki yaşamın devamlılığını sağlayan ve hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz Suyun tasarruflu kullanılarak gelecek nesillerin susuzluk tehlikesiyle karşılaşmasını önlemek ve sorumluluk sahibi bir neslin yetişmesine katkı sağlamak. Hedefimiz: Yetişen yeni neslin, suyu bilinçli kullanmaya teşvik edilmesini sağlamak amacıyla çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesini ve bu bilincin topluma yayılmasını sağlamak.

8

‘Su Gelecektir’ Projesi Proje Destekçimiz; Milli Eğitim Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi Nasıl İlerliyoruz? Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalışarak, Ataşehir’de seçilecek bir pilot okulda çocuklara Nedim Saban ve ekibi ile birlikte ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro oyunu sergilenecek.

9

‘Su Gelecektir’ Projesi

Kurumun Adı: GEBERIT Projenin Adı: Su Gelecektir Projenin Hedefi: Binalarda/ev ve okullarda bilinçsiz kullanılan su sarfiyatının önüne geçmek, yeni nesli suyun önemi ve tasarrufu konusunda bilinçlendirmek. İş Birliği Yapılan Kurumlar; Milli Eğitim Bakanlığı – Beyoğlu Belediyesi, Ataşehir Belediyesi

10

Proje İçeriği • Geberit, yaşam kaynağımız olan suyu ve su kaynaklarımızı gelecek nesillere

aktarmanın önemine dikkat çekiyor. Sürdürülebilir çevre bilinci ve su tasarrufu konusunda tüm hedef kitleye ve dolayısı ile Türkiye’ye katkı sağlamayı sosyal sorumluluğu olarak kabul ediyor. Bu bilinç ile «Su Gelecektir» kurumsal sosyal sorumluluk projesini uygulamaya sokacak olan Geberit, özellikle su tasarrufu konusunda çocukların eğitimine odaklanarak, 2013 yılında projesini uygulamaya soktu.

• 6-12 yaş çocuklara ulaşacak olan projede çocuklara, suyun önemi ve yaşam kaynağımız olduğu, özellikle mutfak ve banyolarda boşa kullandığımız suyun gelecekte olumsuz sonuçlara yol açabileceği , su kaynaklarının korunması ve hijyen konusunda bilgiler verilecek.

11

Proje İçeriği • Proje, uzun vadede çocukların yanı sıra onların aracılığı ile ailelerinin ve

arkadaşlarının da hayatlarında yer edinebilmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Geberit çalışanlarının yürüttüğü gönüllü çalışmalar başta olmak üzere, ilköğretim okullarında yüz yüze eğitimler, kitaplar ve broşürler, sosyal medyada farkındalık yaratma çalışmaları ile proje en az 1 yıl boyunca devam edecek.

• 2014-2015 döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ve Ataşehir Belediyesi ile yürütülecek ortak çalışma olacak.

12

Proje İçeriği • Tiyatro oyunu Nedim Saban ve ekibinin (TiyatroKare)

tarafından sergilenecek.

• Oyun süresi 30 dakika olacak. • Okul öğrencilerine su tasarrufu hakkında uygun materyaller ile desteklenecektir. (kitap)

• Okula suyu dikkatli kullanmaya yönelik brandingler yapılacak.

13

14

15

Teşekkürler www.aristoiletisim.com